به گزارش ایران پرس، خانم «شیخ حَسینه واجد» روز شنبه در سخنانی در چهل و پنجمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در داکا پایتخت بنگلادش گفت، هویت مسلمانان با تروریسم درهم آمیخته و اشتباه گرفته شده است.
نخست وزیر بنگلادش افزود، عده معدودی وابسته، دین مقدس اسلامی را بدنام کردند و اکنون زمان آن است که مسلمانان این توطئه را ضد اسلام خنثی کنند.
درهمین حال «ابوالحسن محمود علی»، وزیر امور خارجه بنگلادش نیز در سخنرانی خود در این نشست ضمن تاکید بر حمایت از مسلمانان روهینگیا گفت، باید تدابیر فوری برای بازگشت همیشگی آوارگان روهینگیایی به زادگاه شان در ایالت راخین در غرب میانمارفراهم شود.
چهل و پنجمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) با موضوع ارزشهای اسلامی برای صلح پایدار و همبستگی و توسعه روز شنبه در داکا پایتخت بنگلادش آغاز شد.
این نشست تا فردا (یکشنبه) ادامه خواهد داشت.
57 کشور از جمله 52 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی در این کنفرانس شرکت کرده اند.
«ای اچ محمود علی» وزیر امور خارجه بنگلادش گفت: 600 نماینده از جمله 27 وزیر امور خارجه 12 وزیر کشور در این کنفرانس حضور دارند.
«کریستیا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا به عنوان مهمان ویژه در این کنفرانس شرکت کرده است.
این دومین بار است که بنگلادش میزبان کنفرانس سازمان همکاری اسلامی در داکا است.
پیش از این کنفرانس وزرای خارجه کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی در سال 1983 در بنگلادش برگزار شده بود.
محورهای مورد بحث در نشست سازمان همکاری اسلامی
«ام شهریار عالم» وزیر کشور بنگلادش گفت، حفاظت از حقوق مسلمانان روهینگیا و آزادی آنها مهمترین محور کنفرانس شورای وزرای خارجی، سازمان همکاری اسلامی خواهد بود.
وی افزود، تروریسم، افراط گرایی، گرایش های فرقه ای، نفرت، تعصب و اسلام هراسی، بحران های بشر دوستانه که بر حقوق و کرامت اقلیت های مسلمان تأثیر می گذارد، فقر مداوم و توسعه اجتماعی و اقتصادی جوامع مسلمان از جمله موضوعات دیگر در این کنفرانس است.
دولت بنگلادش در نظر دارد بازدید نمایندگان سازمان همکاری اسلامی از منطقه کاگس بازار که بیشترین تعداد پناهجویان روهینگیایی در آن اقامت دارند را فراهم کند.
هم اکنون بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیا در اردوگاههای مهاجران در منطقه (کاگس بازار) بنگلادش حضور دارند که نزدیک به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
دور جدید خشونت ها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری ارکنان روهینگیا(ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخاین آغاز شد.
ارتش و گروه های بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به کشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی کردند.
به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، در جریان این حملات بیش از 6 هزار و 500 مسلمان روهینگیایی کشته شده اند.
138/116
بیشتربخوانید:
هشدار مقام سازمان ملل درباره وضعیت مسلمانان روهینگا در میانمار