به گزارش ایران پرس، «آرسنیو آندولونگ» Arsenio Andolong رییس اداره خدمات امور عمومی دفاع ملی فیلیپین روز دوشنبه در این باره گفت، وزیران دفاع (آ سه آن) پیش از آغاز رسمی این نشست همچنین جلسه ای غیررسمی را به ابتکار مالزی به منظور گفتگو درباره خطر تهدید افراط گرایی در منطقه برگزار کردند.
فیلیپین که امسال ریاست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا را بر عهده دارد، میزبان یازدهمین نشست وزیران دفاع اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن) و همچنین هشت شریک این اتحادیه شامل استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی، روسیه و آمریکا است.
نشست وزیران دفاع اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن) 2 روز خواهد بود.
(آ سه آن) شامل 10 کشور اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج و 622 میلیون نفر جمعیت و اقتصاد 2/6 تریلیون دلاری هفتمین اقتصاد دنیا را دارد.
با توجه به اینکه اقتصاد کشورهای حوزه (آ سه آن) تجارت محور و مبتنی برصادارات است، ناامنی حوزه پیرامونی این اتحادیه به شدت برآن تاثیر منفی خواهد داشت و با بحرانی شدن اوضاع، توسعه نفوذ گروه های تروریستی در این منطقه نیز دور از ذهن نیست.
خرداد ماه گذشته، در پی افزایش نگرانی ها درباره گسترش فعالیت گروه تروریستی داعش در جنوب شرق آسیا، وزرای دفاع «فیلیپین»، «مالزی» و «اندونزی» با توسعه همکاری های امنیتی برای جلوگیری از عبور و مرور آزادانه تروریست ها از مرزهای خود، توافق کردند.
بر اساس توافق سه کشور، علاوه بر استفاده ازهواپیما و پهپادهای جاسوسی، گشت زنی مشترک هوایی بر فراز خطوط مرزی مشترک در دریای سولو نیز برقرار می شود.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که برخی محافل امنیتی در منطقه جنوب شرق آسیا در مورد تلاش گروه تروریستی داعش برای اعلام خلافت شرقی خود در یکی از مناطق حوزه پیرامونی دریای سلو بویژه در فیلیپین هشدار داده اند.
پس از حمله گروه تروریستی مائوته که با گروه تروریستی داعش اعلام بیعت کرده است به شهر مراوی در جنوب فیلیپین، کشورهای حوزه منطقه جنوب شرق آسیا ضمن احساس جدی بودن خطر، بیش از پیش لزوم همکاری های منطقه ای برای مقابله با تروریسم را درک می کنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
نگرانی کشورهای جنوب شرق آسیا از گسترش داعش در منطقه
هشدار مالزی درباره گسترش فعالیت داعش در جنوب شرق آسیا
همکاری منطقه ای تنها راه مقابله با داعش در جنوب شرق آسیا/ تحلیل