جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در شانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد و هنوز چشمانداز مشخصی برای آتش بس دیده نمی شود. در پی وقوع نسلکشی در غزه، دیوان بینالمللی کیفری دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
به عبارتی دیوان بین المللی کیفری به عنوان یکی از مهمترین نهادهای حقوقی نظام جهانی موضوع ارتکاب رژیم صهیونیستی نسل کشی و جنایتهای مختلف در غزه را مورد تایید قرار داده است. با این حال جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه همچنان بدون توقف ادامه دارد.
یکی از مهمترین دلایل وضعیت موجود، استانداردهای دوگانه غرب در مواجهه با جنایتهای حقوق بشری از جمله در مواجهه با جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه است.یکی از اصول و استانداردهای مهم حقوق بشری در نظام جهانی حق تعیین سرنوشت ملتها است. حق تعیین سرنوشت یکی از حقوق مهم مردم فلسطین است که نادیده گرفته شده است. جغرافیای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی اشغال شده و قدرتهای خارجی درباره این جغرافیا و نحوه اداره آن تصمیم میگیرند.
آلبانیز در این خصوص با بیان اینکه از آنجا که حضور (رژیم) اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین غیرقانونی است، این امر تجاوز به حق تعیین سرنوشت است، تاکید کرد چه بخواهیم و چه نخواهیم، فلسطینها حق دارند در برابر ظلم مقاومت کنند. یکی دیگر از اصول بدیهی و مهم حقوق بین الملل و حقوق جهانی بشر که غرب نیز درباره آن ادعا دارد، لزوم رعایت عدالت درباره همه بدون توجه به رنگ، نژاد، مذهب و قومیت است.
در ۱۵ ماه گذشته رژیم صهیونیستی مرتکب نسلکشی آشکار و علنی در غزه شد، اما غرب ترجیح داد برتری یهود بر مسلمان و عرب را بپذیرد و تبعیض نژادی و مذهبی قائل شود. در واقع، اصل عدالت در حد ادعا باقی ماند و درباره مردم غزه نادیده گرفته شد. از این رو، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل متحد تصریح کرد "فلسطینیها از حداقل عدالت برخوردار نیستند و بنیامین نتانیاهو مسئول جنایات ارتکابی در غزه است."
آمریکاییها حتی در این مورد به حدی استانداردهای دوگانه خود را علنی کردند که تهدید کردند هر کشوری که حکم دیوان بینالمللی کیفری درباره نتانیاهو و گالانت را اجرا کند با مجازات آمریکا مواجه خواهد شد. کرامت انسانی و به خصوص حقوق زنان و کودکان نیز یکی دیگر از اصول جهانی حقوق بشر است که در غزه نادیده گرفته شد. بخش بزرگی از قربانیان نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
غزه همچنان تحت محاصره و بمباران است و امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به خصوص دارو و غذا برای مردم غزه وجود ندارد و هزاران کودک در اثر بیماری و گرسنگی تعمدی تحمیل شده از سوی صهیونیستها یا جان خود را از دست داده و یا با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.در این مورد نیز غرب دچار استانداردهای دوگانه شده و کرامت انسانی برای مردم، زنان و کودکان و بیماران غزه معنا پیدا نمیکند. مجموع این استانداردهای دوگانه حقوق بشری چراغ سبز و مجوزی برای صهیونیستها است تا به جنایتهای خود علیه غزه همچنان ادامه دهند.
نویسنده: سید رضی عمادی