ایران پرس - در حالی که آمریکا با اعزام پی در پی ناوگان جنگی خود به آبهای پیرامونی چین و کره شمالی، درصدد اعمال فشارهای نظامی بر این دو کشور است، دولت پکن هم با افزایش گشت‌زنی‎ در اطراف آبهای هنگ کنگ، اقتدار خود را برای مقابله با زورگوئی و تجاوزگریهای آمریکا به نمایش گذاشت.

علاوه بر این، نیروهای دریایی و هوایی چین با برگزاری رزمایش در اطراف منطقه هنگ کنگ نشان دادند که برای هر گونه رویارویی احتمالی با امریکا آماده هستند.

 برگزاری این رزمایش در این منطقه، نوعی هشدار به مخالفان دولت چین و برخی محافل منطقه ای و بین المللی نیز است که اخیرا با دخالتهای خود در امور هنگ کنگ، درصدد ایجاد فضا و شرایطی هستند که چین را در اداره امور هنگ کنگ ناتوان نشان داده و آنرا به سمت استقلال سوق دهند.

اواخر ماه ژوئن، مصادف با بیستمین سالگرد بازگشت حاکمیت هنگ کنگ از انگلیس به چین است و معمولا در این ایام، مخالفان دولت چین در این منطقه و سطح منطقه ای و بین المللی  اعتراضها و دخالتهای خود را در امور هنگ کنگ افزایش می دهند.

چین علاوه براینکه با فشارهای نظامی امریکا با اعزام ناو به دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی و همچنین حقوق بشری واشنگتن در ارتباط با تایوان روبرو  است، مسایل موشکی  و هسته ای کره  شمالی و هنگ کنگ نیز به چالشهای دولت پکن افزوده شده است.

ادامه آزمایشهای موشکی کره شمالی که اخیرا چین نیز مخالفت خود را با ان اعلام کرد مهمترین عامل فشارهای امریکا بر چین است. واشنگتن می گوید دولت پکن می تواند با استفاده از نفوذ خود بر پیونگ یانگ آنرا به توقف برنامه های موشکی و هسته ایش متقاعد کند.

با این حال، چین مساله کره شمالی را بهانه ای از سوی امریکا برای اعمال برنامه های نظامی گرایانه اش، بخصوص محاصره نظامی چین  می داند.

به همین دلیل این کشور به تازگی ضمن افزایش آزمایشهای موشکی، درصدد تقویت قدرت ناوگان دریای خود نیز برآمده است. وضعیتی که از دیدگاه دولت امریکا با درگیر کردن چین در رقابتهای نظامی می تواند از رشد اقصادی  و توان مالی این کشور بکاهد و مانع از آن شود که دولت پکن با ادامه رشد اقتصادی در آینده بتواند قدرت هژمون آمریکا را به چالش بکشد.

به همین دلیل دولت چین همواره سیاست تعامل و گفتگو را برای حل اختلافات خود با کشورهای حوزه پیرامونی دریای چین جنوبی در پیش گرفته است و کره شمالی را با دعوت به خویشتنداری کوشیده است مانع از ادامه ازمایشهای موشکی و هسته ایش شود تا هر گونه بهانه  در این مورد از امریکا گرفته شود.

تردیدی نیست برای دولت چین در رویارویی با امریکا حفظ وحدت ملی و ارضی و اعمال حاکمیت در دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی حائز اولویت است و مساله کره شمالی نیز از دیدگاه واشنگتن به عنوان ابزاری در دست دولت چین است تا زیاده خواهی و تندروی های امریکا در منطقه را مهار کند.

در شرایطی که واشنگتن با اعزام پی در پی ناوگان دریایی خود به منطقه درصدد مقهور کردن چین و کره شمالی است، دولت پکن نیز با برگزاری رزمایش و افزایش گشت زنی های خود در آبهای پیرامونی هنگ کنگ ضمن تاکید بر حفظ وحدت ملی و ارضی چین، به نوعی به قدرت نمایی در برابر امریکا نیز می پردازد.113/111

بیشتربخوانید:

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل