رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به این که نباید اجازه بدهیم این تصور شکل بگیرد که مبارزه موثر با تروریسم به معنای نابودی غزه و حمله کور به غیرنظامیان است، از رژیم صهیونیستی خواست که این نوع پاسخ را متوقف کند، زیرا این پاسخی متناسب نیست و جان همه به یک اندازه ارزش دارد. مکرون همچنین خواستار حفاظت از غیر نظامیان و آتش بس بشردوستانه در غزه شد.
اظهارات رئیس جمهوری فرانسه در حالی است که وی و دیگر متحدان اروپایی اش از آغاز حمله رژیم صهیونیستی به ساکنان غزه، آن را مبارزه با تروریسم از سوی رژِیم صهیونیستی قلمداد کرده و از جنایات اسرائیل علیه مردم غزه حمایت کرده اند.
حمایت مالی و تسلیحاتی کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی
از زمان شروع جنگ غزه، کشورهای فرانسه و آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی با در اختیار قراردادن کمک های مالی و تسلیحاتی از جنایات این رژیم و کشتار فلسطینیان حمایت کرده اند.
مقامات اروپایی کشتار فلسطینیان را دفاع اسرائیل از خود و مبارزه با تروریسم نامیده اند و حتی با جنبش های اجتماعی شکل گرفته در محکوم کردن کشتار فلسطینیان، حمله به بیمارستان ها و مراکز دینی و تاریخی مخالفت کرده اند.
با این حال، شدت کشتار فلسطینیان و حملات همه جانبه اسرائیل به غزه سبب شده است که اکنون مقامات اروپایی زیر فشار افکار عمومی، انتقاداتی را متوجه سران رژیم صهیونیستی کنند.
آمار بالای کشتار غیر نظامیان و تخریب گسترده سازه های غزه اگر چه دیگر حتی از سوی متحدان غربی تل آویو قابل دفاع نیست، اما مقامات کشورهای غربی به ویژه رئیس جمهوری فرانسه حتی در مقطع کنونی فقط در لفظ خواهان توقف کشتار فلسطینی ها در غزه هستند و درعمل، اقدامات موثری انجام نمی دهند.
در واقع به نظر می رسد موضع گیری مکرون بیش از این که مبتنی بر خواست واقعی فرانسه برای توقف حملات به غزه باشد، بیشتر با هدف جلب توجه افکارعمومی شهروندان این کشور و دیگر کشورهای اروپایی صورت گرفته است.
«رابرت فیکو» نخست وزیر اسلواکی با انتقاد از رویکرد اتحادیه اروپا درباره تحولات غزه می گوید: کشته شدن 20 هزار نفر در غزه آن هم فقط به دلیل این که اسرائیل باعث آن شده است، قابل چشم پوشی نیست. من به سران اروپایی تاکید می کنم، اتحادیه اعتبار خود را به دلیل ناتوانی ما برای اتخاذ موضع قوی و متحد درباره مساله فلسطین از دست داده است.
دفتر اطلاع رسانی تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، شمار شهدای غزه از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته به 20 هزار نفر رسیده است که از این تعداد هشت هزار نفر کودک و شش هزار و 200 تن نیز زنان هستند.
براساس گزارش این دفتر، تاکنون 52 هزار و 600 نفر نیز در این جنگ خونین زخمی شدهاند.
با شدت گرفتن اوضاع انسانی در غزه چندی پیش سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای از کشورهای اروپایی خواست برای توقف جنایات و حملات رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه و اعلام آتش بس دایمی در این باریکه، تلاش کند. اما درعمل، اقدام جدی برای متوقف کردن جنایات اسرائیل صورت نگرفته است و اکنون نیز به نظر می رسد امانوئل مکرون در سخنانی شعاری و تنها در راستای کسب وجه، حملات اسرائیل به غزه را محکوم و خواستار متوقف شدن جنگ شده است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
رئیسی در تماس تلفنی مکرون: کشتار مردم غزه متوقف نشود جنگ گسترش مییابد