«محمدجواد ظریف» و «غیرت عبدالرحمانف» وزیران امور خارجه ایران و قزاقستان در آستانه پایتخت این کشور دیدار و درباره روابط دو جانبه و مسائل مورد توجه از جمله منطقه ای مذاکره کردند.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، ظریف برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که پیش بینی می شود، موضوع عضویت رسمی ایران نیز در آن مطرح شود و همچنین حضور در آئین گشایش نمایشگاه بین المللی اکسپو 2017 به آستانه سفر کرده است.

در دیدار روز پنجشنبه ظریف و عبدالرحمانف موضوع گسترش روابط ایران و قزاقستان در حوزه های مختلف بررسی و بر اهمیت همکاری های دو کشور در زمینه های گوناگون تاکید شد.

وزیران خارجه ایران و قزاقستان در این دیدار همچنین درباره گسترش همکاری‌های بانکی، تدوین رژیم حقوقی دریای خزر و همکاری در سازمان‌های بین المللی گفت وگو کردند.

وزیر امور خارجه قزاقستان در این دیدار ضمن محکومیت حملات تروریستی روز چهارشنبه در تهران، با دولت و ملت ایران ابراز همدردی کرد.

«غیرت عبدالرحمانف» با اشاره به نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم، تاکید کرد: همه باید در مبارزه با تروریسم متحد شوند.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین با بیان این که نشست سران سازمان همکاری اسلامی سپتامبر2017 تحت عنوان «علم و فن‌آوری» در آستانه برگزار می‌شود، ابراز امیدواری کرد: «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت کند. 

هفدهمین اجلاس سران 10 کشور عضو و غیر عضو سازمان همکاری شانگهای امروز و فردا (هشتم و نهم ژوئن) در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار می‌شود.

قزاقستان از بهمن ماه سال 95 میزبان چند دور مذاکرات سوری-سوری به نام روند آستانه شده که به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه برگزارمی شود و تاکنون افزون بر نخستین مذاکره مستقیم بین مخالفان مسلح و نمایندگان دولت سوریه به برقراری آتش بس فراگیر با تائید شورای امنیت سازمان ملل و اجرای چهار منطقه کاهش تنش در این کشور منجر شده است.

«ایگور مارگولوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز دیروز اعلام کرد که به اعتقاد اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO)، ورود ایران به این سازمان، تاثیرگذاری مثبتی به تعامل کشورها دارد.

وی تاکید کرد: به اعتقاد روسیه، موج نخست گسترش سازمان همکاری شانگهای باید شامل ایران نیز باشد و این امر در راستای حضور بلند مدت و مشارکت فعال تهران در این سازمان به عنوان یک ناظر میسر است. 

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز پیش از این اعلام کرده بود که درخواست عضویت رسمی ایران با (مقررات) این سازمان مطابقت کامل دارد و اظهار امیدواری کرد، این مساله در نشست پیش رو بررسی شود.

وی تصریح کرد: ایران مسائلی را که در پی تحریم های اعلام شده توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش آمده بود، حل کرد و اکنون با درخواست عضویت در سازمان همکاری شانگهای مطابقت کامل دارد.

همکاری شانگهای به عنوان یک سازمان بین دولتی منطقه ای برای همکاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی سال 1385 تاسیس شد.

این سازمان شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار کیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یک میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیک 25 درصد جمعیت کره زمین) است.

افغانستان، بلاروس، ایران، مغولستان کشورهای ناظر و آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز اعضای شریک سازمان همکاری شانگهای هستند.

با توجه به برنامه عضویت هند و پاکستان، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل می شود که منافع دوجانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.116/111

بیشتر بخوانید:

قاسمی: عضویت دائم ایران در نشست آتی سازمان همکاری شانگهای بررسی نمی شود

واعظی: ایران توان ایفای نقش موثرتری در سازمان همکاری شانگهای دارد