وزارت دفاع چین با ارائه گزارش مذاکرات با واشنگتن که دوشنبه و سه شنبه برگزار شد، اعلام کرد: پکن هرگز در مورد موضوع تایوان سازش یا عقب نشینی نمی‌کند و از ایالات متحده خواست که روند تسلیح تایوان را متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، واشنگتن و پکن پس از یک تاخیر طولانی و پرتنش با دیدار مقامات نظامی چین از پنتاگون برای اولین بار در 4 سال گذشته، بار دیگر وارد مذاکرات نظامی شدند.

سفر هیات چینی به واشنگتن به دنبال دیدار "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا و همتای چینی او "شی جین پینگ"، در کالیفرنیا در ماه نوامبر 2023 انجام می شود و پس از آن در دسامبر، سی کیو براون رئیس ستاد مشترک آمریکا با همتای چینی خود، ژنرال لیو ژنلی، گفت و گو کرد.

نشست‌های سالیانه که به عنوان گفتگوهای هماهنگی سیاست دفاعی ایالات متحده و جمهوری خلق چین معروف است در سال 2023 توسط چین و در اعتراض به سفر نانسی پلوسی رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در ماه اوت 2022 لغو شده بود. چین پس از آن دیدار، تمام مذاکرات بین مقامات نظامی را تعطیل کرد و بزرگترین رزمایش خود را در چند دهه اخیر از جمله با پرتاب موشک بر فراز جزیره تایوان آغاز کرد.

"شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین در نامه ای اعلام کرد که آینده جهان به ثبات و بهبود در روابط پکن و واشنگتن نیازمند است.

پس از دیدار اخیر مقامات نظامی چین و آمریکا در روز های دوشنبه و سه شنبه، ارتش چین در بیانیه ای خطاب به آمریکا اعلام کرد: پکن تاکید می کند که هرگز در مورد موضوع تایوان سازش یا عقب نشینی نمی‌کند، ایالات متحده نیز باید ریشه‌های مسائل امنیتی دریایی و هوایی را کاملاً درک و نیروهای خط مقدم خود را به شدت مهار کند و از اغراق و هیاهو دست بکشد.

روابط پکن و واشنگتن همچنان متشنج است و وزارت امور خارجه چین  روز یکشنبه هفتم ژانویه  اعلام کرد که پنج شرکت دفاعی آمریکایی را در واکنش به فروش تسلیحات به تایوان و اقدام واشنگتن در تحریم شرکت‌ها و شخصیت‌های چینی تحریم کرده است.

مقامات چین، تایوان را بخشی جدایی ناپذیر از خاک خود می دانند و همواره به اقدامات تنش آفرین آمریکا درخصوص فروش سلاح به تایوان هشدار داده اند. 

پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین تاکید می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده تا تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان ادعا می کند که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور هستند که باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

با این اوصاف و پیچیدگی ها باید گفت که در زمان حاضر یکی از بزرگترین چالش‌های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.

116