در حالی که حزب سوسیالیست به رهبری کورنلیا نینووا Kornelia Ninova با کسب 27درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفت.
حزب وطن پرستان متحد نیز که یک حزب ملی گرا و متحد حزب گرب محسوب می شود توانست 1 /9 درصد آرا را به دست آورده و رتبه سوم را حائز شود.
مردم بلغارستان روز یکشنبه برای سومین بار در طی چهار سال اخیر به منظور تشکیل یک دولت با ثبات به مراکز رای گیری در حوزه های انتخاباتی این کشور رفتند.
با وجود بر گزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام اما مساله تشکیل دولت جدید هم چنان با چالش های جدی مواجه است. این مساله تا حد زیادی به دلیل ادامه اختلاف بین سران دو حزب اصلی بلغارستان یعنی حزب راست میانه گرب و حزب سوسیالیست است.
بویکو بوریسوف اواخر سال 2016 با توجه به افزایش مخالفت ها و نیز پیروزی رومن رادوف، رئیس جمهوری کنونی این کشور در انتخابات ریاست جمهوری از سمت خود به عنوان نخست وزیر استعفا کرد و اکنون امیدوار است با این پیروزی بار دیگر برای سومین بارنخست وزیربلغارستان به قدرت بازگردد.
در مقابل حزب سوسیالیست به رهبری «کورنلیا نینووا»، که سال گذشته نامزد آن یعنی رادوف توانست در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسید، تصمیم دارد که مانع تشکیل دولت جدید توسط حزب گرب برای سومین بار شود.
بدین ترتیب باید انتظار داشت که اختلاف عمیق بین این دو حزب بزرگ بلغارستان که یکی از آنها یعنی حزب گرب به اتحادیه اروپا و غرب و دیگری یعنی حزب سوسیالیست به روسیه گرایش دارند موجب بروز بن بست سیاسی جدیدی در این کشور کوچک اروپای شرقی شود.
با توجه به آرای انتخابات اخیر، هیچ کدام از دو حزب بزرگ بلغارستان قادر نیستند که به تنهایی دولت جدید را تشکیل بدهند و به این دلیل به حمایت دیگر احزاب بویژه حزب «وطن پرستان متحد» و «اتحادیه ملی گرا» متشکل از سه حزب نیاز دارند.
با این حال روند تشکیل دولت جدید روندی سهل و آسان نخواهد بود. طبق قانون اساسی بلغارستان رئیس جمهوری این کشور باید رهبر حزب پیروز در انتخابات را مامور تشکیل دولت جدید کند و بدین ترتیب بوریسوف باید تلاش جدیدی را به منظور تحقق این امر آغاز کند.
بلغارستان از جمله کشورهای تازه وارد به اتحادیه اروپا محسوب می شودکه در سال 2007 به عضویت این اتحادیه در آمد. با این که عضویت در اتحادیه اروپا مستلزم تحقق شرایط و استانداردهای متعددی است، اما بلغارستان در نهایت توانست به عضویت این اتحادیه در آید .بلغارستان فقیرترین کشور اتحادیه اروپا است و در آمد متوسط ماهانه شهروندان آن 500 یورو است.
این کشور اکنون با مشکلات عظیم مالی واقتصادی دست به گریبان است و همین مساله از جمله دلائل فرار سرمایه خارجی از این کشور محسوب می شود. در واقع برگزاری چند انتخابات پارلمانی در بلغارستان در چهار سال گذشته بیانگرنارضایتی احزاب سیاسی و اقشار گسترده ای از مردم این کشور از وضعیت اقتصادی و نابسامانی های اجتماعی و رفاهی در این کشور است.
هر چند بلغارستان امیدوار بود که با روی آوردن به غرب و عضویت در نهادهایی مانند اتحادیه اروپا وناتو از کمک های گسترده غربی ها برخوردار شود ، با این حال مشخص شد که این خواسته در واقع سرابی بیش نبوده است.مردم این کشور اکنون با مشکلات مالی، تورم فزاینده، بیکاری و نارضایتی از وضعیت رفاهی و اجتماعی مواجه هستند.
مشکلات مالی فراوان، بیکاری و ناتوانی اقتصادی مردم موجب شد که در چند سال اخیرخیابان های صوفیه شاهد تظاهرات ضد دولتی باشد.در عین حال بلغارستان پس از بحران اوکراین با پیروی از سیاست بروکسل و واشنگتن در اعمال تحریم بر علیه روسیه با چالش های جدیدی رو به رو شده است .
بلغارستان با مسائل متعددی دست و پنجه نرم می کند که جدا از مشکلات اقتصادی و مهاجرت گسترده نیروی کار، مسئله فساد گسترده مالی وقضایی و وجود باندهای مافیایی از جمله معضلات عمده آن محسوب می شود./113
بیشتربخوانید:
پیروزی نامزد طرفدار روسیه در انتخابات ریاست جمهوری بلغارستان
آغاز انتخابات ریاست جمهوری در بلغارستان
استعفای دولت بلغارستان
استعفای نخست وزیر بلغارستان