«خسرو گوران»، مسئول دفتر انتخابات حزب دموکرات کردستان عراق

ایران پرس- «خسرو گوران»، مسئول دفتر انتخابات حزب دموکرات کردستان عراق به سرخوردگی و رویگردانی مردم این منطقه از عملکرد احزاب حاکم اذعان کرد.

قرار است چهارمین انتخابات پارلمانی عراق روز 12 می 2018 برگزار شود. احزاب کردی یکی از گروههای مهمی هستند که مانند سه انتخابات گذشته در انتخابات آتی نیز با دیگر احزاب رقابت خواهند کرد.

با این حال، برآوردها حاکی از این است که احزاب کردی موفق نخواهند شد آراء گذشته را به دست آورند و احتمال کاهش تعداد کرسی های احزاب کرد در پارلمان آینده عراق وجود دارد. این احتمال ناشی از چالش هایی است که احزاب کردی در انتخابات آینده مواجه هستند.

 چالش های انتخاباتی آینده پارلمان عراق برای کردهای منطقه 

یکی از مهمترین چالش ها، تبعات همه پرسی جدایی کردستان از عراق است که در سپتامبر گذشته برگزار شد.

این همه پرسی ضمن اینکه اختلاف های درونی در سطح محلی کردستان عراق را افزایش داد، سبب تضعیف موقعیت و جایگاه منطقه کردستان در سطح ملی عراق شد؛ زیرا کردها به عنوان نیرویی واگرا و تجزیه طلب معرفی شدند.

در حالی که برخی گروهها و شخصیت های کردی تلاش می کنند اختلاف ها با دولت بغداد را کاهش دهند، اما «حیدر العبادی» که رهبری لیست النصر را در انتخابات آتی بر عهده دارد، از شکست همه پرسی کردستان به عنوان یک برگ برنده در این انتخابات بهره خواهد گرفت.

در همین حال، تغییر شرایط در مناطق مورد منازعه که یکی دیگر از تبعات همه پرسی سپتامبر گذشته بود، نیز سبب می شود احزاب حاکم منطقه کردستان در این مناطق و همچنین در برخی از استان های عراق نتوانند آراء گذشته خود را به دست آورند.

در همین راستا، به گفته خسرو گوران حزب دموکرات در استان های صلاح الدین و کرکوک در انتخابات پارلمانی عراق شرکت نخواهد کرد.

افزایش نارضایتی مردم منطقه کردستان عراق؛ چالش احزاب کردی و کاهش سهم این احزاب در پارلمان آینده

یکی دیگر از چالش های احزاب کردی که می تواند منجر به کاهش سهم این احزاب در پارلمان آینده عراق شود، افزایش نارضایتی مردمی در این منطقه است، به نحوی که طی روزهای اخیر این منطقه شاهد تظاهرات مردم علیه سیاست پس انداز اجباری است.

مردم منطقه کردستان با مشکلات معیشتی مواجه هستند. در حالی که دولت منطقه کردستان توانایی پرداخت حقوق معوقه کارمندان بخش های مختلف اداری این منطقه را ندارد، دولت عراق در پرداخت این حقوق به کمک اربیل آمده، اما با این حال تنها بخشی از حقوق پرداخت می شود و امکان پرداخت کامل حقوق معوقه وجود ندارد.

این شرایط سبب امنیتی شدن اوضاع در منطقه کردستان شده است. این در حالی است که در سه انتخابات گذشته بیش از آنکه فضا در این منطقه امنیتی باشد، سیاسی بود.

در واقع، در سه انتخابات گذشته اوضاع در مناطق غیر کردی بیش از آنکه سیاسی باشد امنیتی بود، اما در انتخابات می 2018 در منطقه کردستان وجه امنیتی بر وجه سیاسی غلبه دارد.

چنین شرایطی که حاکی از روند صعودی نارضایتی مردمی از احزاب حاکم بر منطقه کردستان است، می تواند هم سبب کاهش اعتماد مردم به احزاب حاکم و در نتیجه روی آوردن آنها به احزاب منتقدی نظیر جنبش گوران شود و هم اینکه می تواند کاهش مشارکت مردم منطقه کردستان در انتخابات پارلمانی آتی عراق را در پی داشته باشد.

افزایش اختلاف میان احزاب کردی در سطح محلی کردستان عراق

چالش سوم، افزایش اختلاف ها میان احزاب کردی در سطح محلی کردستان عراق است. در شرایط کنونی، در دورن حزب دموکرات و حزب اتحادیه میهنی و همچنین میان این دو حزب که در گذشته تا حدود زیادی همسو با هم حرکت می کردند، اختلاف های آشکاری وجود دارد.

در همین حال، احزاب منتقدی نظیر گوران و جماعت اسلامی نیز به انتقادهای شدید خود علیه احزاب دموکرات و اتحادیه میهنی ادامه می دهند و این شرایط می تواند در نهایت به ضرر احزاب کردی در انتخابات آینده منتهی شود.

با توجه به این شرایط شخصیت هایی نظیر «خسرو گوران» و تحلیلگرانی نظیر «اردشیر پشنگ» بر این باور هستند که از شمار کرسی های احزاب کرد در پارلمان آینده عراق کاسته خواهد شد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

133/110

بیشتر بخوانید:

گزارش: عدم توافق احزاب منطقه کردستان عراق برای شرکت در انتخابات پارلمانی

انتخابات ریاستی و پارلمانی کردستان عراق به تعویق افتاد

ثبت‌نام از کاندیداها برای شرکت در انتخابات ریاست کردستان عراق