به گزارش ایران پرس به نقل از ژاپن تایمز، درحالی که شمار مسلمانان روهینگیایی که بر اثر اذیت و آزارهای ارتش میانمار از این کشور گریخته اند، طی سه هفته گذشته از 400 هزار نفر گذشته است، دولت هند طرح اخراج بیش از 40 هزار آواره روهینگیایی از این کشور را به دادگاه عالی ارجاع داده است.
این افراد طی 10 سال گذشته از میانمار گریخته و وارد هند شده اند.
بر اساس گزارش رسانه ها، دولت هند مدعی شده است، مسلمانان روهینگیایی تهدیدی امنیتی برای این کشور به شمار رفته و ممکن است به تروریست ها کمک کنند.
درهمین حال، فعالان حقوق بشر و همچنین «زید رعد الحسین» عضو ارشد کمیساریای عالی حقوق بشرسازمان ملل متحد، مخالفت شدید خود را با این اقدام دولت هند اعلام کرده اند.
بسیاری ازکارشناسان نیز این سوال را مطرح کرده اند که دولت هند در صورت تایید طرح اخراج مسلمانان روهینگیایی از سوی دادگاه عالی، این مسلمانان را به کجا خواهد فرستاد؟
در همین حال، وضعیت بد مسلمانان روهینگیایی آواره در هند و نپال بر مشکلات موجود بر سر راه جامعه بین الملل برای یافتن محلی امن برای اسکان مسلمانان روهینگیایی افزوده است.
دولت میانمار مسلمانان روهینگیایی ساکن این کشور را از حق شهروندی این کشور محروم کرده و آنها را مهاجران غیرقانونی خوانده است.
سازمان ملل متحد شمار مسلمانان روهینگیایی در هند که دارای مدارک قانونی هستند را 16 هزار نفر اعلام کرده است.
شمار بسیار زیاد دیگری از این مسلمانان بدون مدارک قانونی در هند به سر می برند.
همچنین حدود 7000 نفر از این مسلمانان روهینگیایی در ایالت جامو به سر می برند.
این در حالی است که شمار زیادی از ساکنان جامو را نیز هندوها تشکیل می دهند و از سوی دیگر دولت هند نیز در حال مبارزه با جدایی طلبان مسلمان در ایالت همجوار آن یعنی کشمیر است.
بنابر این گزارش، حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» از دادگاه عالی این منطقه خواسته است تا در خصوص طرح اخراج مسلمانان روهینگیایی از این منطقه، رای صادر کند.
گفته می شود، برخی گروه های تندرو در جامو اعلام کرده اند، در صورتی که مسلمانان روهینگیایی از این منطقه خارج نشوند، آنها را خواهند کشت.
در دهلی نو نیز گزارش هایی دال بر اعمال خشونت ضد مسلمانان میانماری ساکن این شهر و تهدید به اخراج آنها منتشر شده است.
در حالی که شماری از این مسلمانان روهینگیایی در نپال زندگی می کنند، گفته می شود دولت نپال برنامه ای برای اقدام ضد آنها اعلام نکرده، اما وضعیت زندگی این مسلمانان بسیار بد اعلام شده است.
دولت نپال همچنین اعلام کرده از ورود بیشتر مسلمانان روهینگیایی به این کشور جلوگیری می کند.
دولت نپال درعین حال نظارت بر مرزهای این کشور برای جلوگیری از ورود این مسلمانان را تشدید کرده است.
مترجم: زهره خزائی
116/111
بیشتر بخوانید:
تظاهرات مردم یونان در محکومیت نسل کشی مسلمانان در میانمار
مردم جهان: فجایع میانمار مصداق نسل کشی است
راهکارهای عملی پایان نسلکشی در میانمار/ تحلیل