قرار است فلسطینیها پس از 15 سال شاهد برگزاری انتخابات باشند. انتخابات مجلس قانونگذاری (پارلمان) فلسطین روز 22 می 2021، انتخابات ریاست حکومت خودگردان فلسطین روز 31 ژوئیه 2021 و انتخابات شورای ملی فلسطین روز 31 اوت 2021 برگزار خواهد شد.
آخرین انتخابات در فلسطین در سال 2006 برگزار شد. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در انتخابات پارلمانی سال 2006، توانست 76 کرسی از مجموع 132 کرسی پارلمان را از آن خود کند.
پس از انتخابات، «اسماعیل هنیه» در فلسطین کابینه تشکیل داد. این اتفاق دو پیامد مهم داشته است:
نخستین پیامد این بود که در واکنش به این پیروزی، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا از پذیرفتن نتایج انتخابات سر باز زدند و اعلام کردند که با جنبش حماس همکاری نخواهند کرد و به بهانه تروریستی بودن این جنبش، تحریمهایی علیه آن اعمال کردند.
پیامد دیگر این بود که میان فلسطینیها جنگ داخلی رخ داد و نهایتاً نیز کابینه هنیه فروپاشید و اختلافهای داخلی در فلسطین میان کرانه باختری و باریکه غزه شدت پیدا کرد که هنوز هم ادامه دارد.
اکنون در حالی قرار است پس از 15 سال در فلسطین انتخابات برگزار شود که آخرین برآوردها حاکی از پیروزی جنبش حماس در این انتخابات است. همین موضوع نیز سبب نگرانی رژیم صهیونیستی و هشدار آن به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش فتح شده است.
رژیم صهیونیستی توافق امنیتی و همکاریهایی با تشکیلات خودگردان فلسطین دارد که با توجه به عمق دشمنی که میان این رژیم و جنبش حماس وجود دارد، در صورت پیروزی حماس در انتخابات، ادامه پیدا نخواهد کرد.
«کامیل ابوکن» هماهنگ کننده رژیم صهیونیستی در مناطق فلسطینی در کرانه باختری اشغالی اعلام کرد که اسرائیل هرگز نمیتواند به توافقنامههای امضا شده با تشکیلات خودگردان به رهبری حماس پایبند باشد.
وی تأکید کرد، در صورت پیروزی حماس، دیگر همکاری امنیتی بیمعنی خواهد بود و باید این سوال را از خود بپرسیم که توافقنامههای امضا شده دیگر چه ارزش و اعتباری خواهد داشت.
با توجه به این پیامد در صورت پیروزی حماس در انتخابات فلسطین، «نداف آرگمان» رئیس سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) که به نوشته وبگاه تایمز اسرائیل دو هفته قبل به رامالله سفر کرده، از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته است انتخابات فلسطین را در صورت حضور حماس، لغو کند.
«عاموس هرئل» تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص نوشت: "محمود عباس تاکنون به هشدارهای اسرائیل در خصوص امکان پیروزی حماس و تسلط این گروه بر مناطق وسیعی از کرانه باختری توجهی نکرده است."
این هشدارها و ابراز نگرانیها نشان میدهد اسرائیل که تنها دو روز دیگر شاهد برگزاری چهارمین انتخابات پارلمانی دو سال اخیر در سرزمینهای اشغالی خواهد بود به کارشکنی در مسیر برگزاری انتخابات فلسطین روی آورده است.
در همین راستا، «حسام بدران» عضو دفتر سیاسی حماس گفت: "رژیم اشغالگر نخستین و بزرگترین ذی نفع از وجود انشقاق میان گروههای فلسطینی است و هرگونه تلاش برای پر کردن شکاف میان گروههای فلسطینی را تهدیدی واقعی برای خود میبیند و نمیخواهد ما به صورت یک ملت متمدن در برابر جهان ظاهر شویم."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117