ایران پرس- ژاپن برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم، واحد نظامی از تفنگداران موسوم به تیم واکنش سریع تشکیل داد.

این واحد نظامی هزار و 500  نیرو دارد و مسئولیت هایی همچون حراست از ژاپن در برابر چالش های امنیتی از سوی همسایگان این کشور را بر عهده خواهد دارد.

به گفته توموهیرو یاماموتو Tomohiro Yamamoto معاون وزیر دفاع ژاپن، این کشور در زمینه های امنیتی چالش هایی دارد به طوری که مشکلات دفاعی و امنیتی اطراف ژاپن را فرا گرفته است.

ماهیگیری نخست وزیر ژاپن از آب گل آلود تنش ها میان مسکو-واشنگتن

تنش در روابط امریکا و چین و همچنین بحران هسته ای شبه جزیره کره فرصت مناسبی را برای شینزوآبه نخست وزیر ژاپن فراهم کرده است تا تلاش های خود را برای تشکیل ارتش قدرتمند افزایش دهد.

وی ازسال 2012 موضوع اصلاح بند 9 قانون اساسی ژاپن و داشتن ارتشی قدرتمند را پیگیری می کند اما به دلیل اینکه هنوز اکثریت مردم ژاپن با این برنامه دولت ابه موافق نیستند وی مطمئن نیست تا سال 2020  بتواند قانون اساسی ژاپن را اصلاح کند.

اهداف ژاپن برای نظامی گری در منطقه

از این رو، دولت توکیو آرام آرام برنامه نظامی گرایانه خود را با خریدهای نظامی از آمریکا، تولیدات مشترک و تشکیل یگان های نظامی با جدیت دنبال می کند.

دولت توکیو با دامن زدن به چین و کره شمالی هراسی در جامعه ژاپن درصدد است مردم این کشور را برای اصلاح قانون اساسی متقاعد کند و این در حالی است که با رویکرد کره شمالی و کره جنوبی به سمت مذاکره عرصه برای پیشبرد این سیاست نخست وزیر ژاپن تاحدی تنگ شده است.

با وجود این، کشورهای همسایه نگرانی های خود را از روند نظامی گرایی ژاپن پنهان نمی کنند.

«یانگ یوجون» Yang Yugun کارشناس مسایل نظامی می گوید: دولت پکن نگران اقدامات نظامی ژاپن در منطقه است که مشکل ساز می شود.  به غیر از چین کشورهای دیگر همسایه نیز نگران برنامه های نظامی ژاپن هستند و می خواهند از نیات واقعی این کشور آگاه شوند.

بی اعتمادی ژاپنی ها از خوی تجاوز گری حاکمان این کشور

یکی از مهمترین دلایل نگرانی مردم ژاپن و کشورهای منطقه از نظامی گرایی این کشور ژاپن در دهه های قبل است که بعد از سالها جنایات نیروهای ژاپنی در چین و کره جنوبی بر روابط انها با ژاپن سایه افکنده است از اینرو این نگرانی در میان نیمی از مردم ژاپن وجود دارد که با داشتن ارتش قدرتمند ممکن است دولت توکیو به سمت کشورگشایی و دامن زدن به نا ارامی حرکت کند.

«اورا چونگ اینگ» Oro Ching-ing کارشناس مسایل سیاسی می گوید: ژاپن باید ضمن توجه به منافع امنیتی خود، به نگرانی‎های امنیتی کشورهای دیگر احترام بگذارند و توسعه برنامه های نظامی اش نباید به صلح و ثبات منطقه‌ای زیان برساند.

درهرحال، روند مثبت حرکت سران دو کره برای تنش زدایی که در تازه ترین مورد درباره برقراری خط تلفن میان خود توافق کردند وهمچنین رویکرد آمریکا از فشارهای نظامی به چین به جنگ تجاری با این کشور، دولت ژاپن را بر آن داشته است تا روند تشکیل ارتش را حتی بدون اصلاح قانون اساسی تسریع ببخشد. 134/111

بیشتر بخوانید:

تاکید بر گسترش همکاری های ایران و ژاپن در دیدار وزیر نیروی ایران با وزیر خارجه ژاپن

ژاپن تایمز: نشانه های بهبود روابط میان چین و ژاپن

مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی