ایران پرس - انفجار کامیون بمب گذاری شده در پایتخت سومالی بیش از 40 کشته بر جا گذاشت.

بنا بر اعلام پلیس سومالی، انفجار کامیون بمب گذاری شده نزدیک هتلی در موگادیشو ، پایتخت این کشور روی داد. این چندمین حمله تروریستی طی چند هفته گذشته در سومالی و بزرگترین انفجاری است که اخیرا در موگادیشو گزارش شده است.

انفجارهای اخیر در سومالی در حالی رخ داده است که حملات تروریستی  و بی ثباتی های سیاسی، مشکلات اقتصادی از جمله فقر و بیکاری همچنین بروز قحطی در بسیاری از مناطق این کشوراز عمده ترین مشکلات کنونی این کشور است.

سومالی طی یکسال گذشته تحولات سیاسی بسیاری را تجربه کرده است. برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پس از سال ها و تشکیل کابینه از جمله مهمترین تحولات این کشور بوده است.«محمد عبد الله محمد» رییس جمهوری سومالی ملقب به فرماجو از زمان به دست گرفتن قدرت در این کشور، اولویت اصلی دولت خود را تامین امنیت و برقراری صلح و ثبات در سومالی اعلام کرده است؛ اما روند کنونی نشان می دهد که وی تاکنون در این رابطه موفقیت چندانی به دست نیاورده است.

«فرانسیسکو کاتانو مادیرا»، نماینده ویژه کمیسیون اتحادیه آفریقا در امور سومالی معتقد است : گروه الشباب همچنان به قتل و کشتار خود ادامه می دهد و به هر فردی که از خود دفاع می کند، صدمه می زند.

گروه تروریستی الشباب هم که از سال 2012 بخشی از شبکه القاعده شده‌ است در گذشته بخش‌هایی از مرکز و جنوب سومالی را در کنترل خود داشت اما در سال 2015  در پی عملیات سنگین نیروهای نظامی سومالی و نیروهای اتحادیه آفریقا که در منطقه مستقر هستند، پایگاه های اصلی و شهرهای بزرگ تحت کنترل خود را از دست داد. این گروه تروریستی از آن زمان تاکنون حملات پراکنده ای را در سومالی و برخی کشورهای اطراف  انجام می دهد.

شدت گرفتن حملات تروریستی الشباب در سومالی در شرایطی است که چند روز قبل «عبدالرشید عبدالله محمد» وزیر دفاع سومالی و «احمد جمال جدی»  فرمانده ارتش این کشور استعفا کردند. برخی کارشناسان علت این استعفاها را ناکامی سیاست های دولت در مبارزه با گروه ترویستی الشباب و افزایش حملات این گروه می دانند.

مبارزه با گروه تروریستی الشباب و ریشه کن کردن این گروه، برقراری امنیت و ثبات نسبی،مقابله با چالش های اقتصادی و اجتماعی از جمله بیکاری، فقر و قحطی از جمله اولویت های دولت سومالی از زمان آغاز به کار اعلام شده است. اما تاکنون دولت عملکدر قابل قبولی در کنترل شرایط نداشته است.

«مایکل کیتینگ» نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در سومالی با اشاره به شرایط انسانی و خطر قحطی در سومالی که همچنان وجود دارد، خواستار جدی گرفتن مشکلات سیاسی حل نشده در این کشور شده است. با توجه به دو مشکل عمده، حملات تروریستی و قحطی ناشی از خشکسالی درسومالی به نظر می رسد دولت این کشور بیش از گذشته با کنار نهادن اختلافات و اجرای برنامه هایی در راستای ثبات سیاسی و برقراری امنیت در این کشورمی تواند بر مشکلات کنونی غلبه و وعده های خود  را تحقق بخشد. 111/114

آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید

حمله ارتش سومالی به مخفیگاه های الشباب

شماری از نیروهای الشباب سومالی تسلیم شدند

خودروی نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی منفجر شد