به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در دیدار با البا رزا پرز مونتایا (Elba Rosa Pérez Montoya) وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا با تاکید بر گسترش همکاریهای میان دو کشور درعرصه های مختلف، افزود: باید همکاری هایی در ابعاد وسیعتری بین دو کشور تعریف و اجرا شود.
وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا هم در این دیدار، ضمن دعوت از شرکتهای دانش بنیان ایرانی برای شرکت در نمایشگاه فناوریهای پیشرفته کوبا در سال 2024، گفت: اطمینان داریم محصولات ایرانی علاوه بر بازار کوبا، در بازار آمریکای لاتین هم مورد استقبال قرار میگیرد و کوبا آماده است تا زمینه لازم برای ورد محصولات ایرانی به کشورهای این منطقه را فراهم کند.
البا رزا پرز مونتایا (Elba Rosa Pérez Montoya)، با بیان اینکه تشکیل کمیته مشترک فناوری بین دو کشور میتواند پیشرفت دو کشور را تسریع کند،افزود: موضوعات زیست فناوری، انرژی و امنیت غذایی باید محور کمیته مشترک فناوری میان دو کشور باشد.
دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، که روز پنجشنبه به منظور شرکت در اجلاس سران گروه ۷۷ و چین عازم کوبا شده بود، با «میگل دیاز کانل» رییس جمهور این کشور نیز دیدار و گفت و گو کرد.
دهقانی فیروز آبادی همچنین از موسسه واکسن سازی فینلای و مرکز تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی در این کشور بازدید و بر گسترش همکاری های دوجانبه در این حوزه تاکید کرد.
در نشست سران گروه ۷۷ که با موضوع «چالش های رایج توسعه: نقش علم و فناوری و نوآوری» در روزهای 15 و 16 سپتامبر برگزار می شود، سران کشورهای در حال توسعه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل شرکت خواهند داشت.
قرار است در حاشیه اجلاس سران گروه ۷۷ موضوعات همکاری دوجانبه دو کشور ایران و کوبا نیز پیگیری شود.
گروه ۷۷ در سال ۱۹۶۴ به عنوان بزرگترین ائتلاف کشورهای درحال توسعه توسط ۷۷ کشور تشکیل شد. این گروه فعالیت رسمی خود را پس از پایان نشست تجارت و توسعه سازمان ملل ـ آنکتاد ـ طی بیانه ای آغاز کرد. این ائتلاف، اکنون ۱۳۳ کشور عضو دارد اما به دلیل اهمیت تاریخی، سیاسی نشست اولیه آن که به شکلگیری و فعالیت رسمی آنها انجامید، همچنان خود را در قالب گروه ۷۷ معرفی می کند.
گروه ۷۷ در چارچوب سازمان ملل متحد، موضوعاتی مانند ارتقای منافع اقتصادی جمعی و تقویت ظرفیت مذاکراتی جنوب و نیز همکاری های فنی در میان کشورهای درحال توسعه را پیگیری می کند.
112