ایران پرس- روز 20 فروردین به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان هسته ای ایران و تکمیل چرخه سوخت هسته ای روز ملی فناوری هسته ای نامگذاری شده است.

دانش هسته ای در شمار علوم و فناوری های خاص محسوب می شود و داشتن آن برای بسیاری از کشورها همواره یک آرزو بوده است.

این  آرزو ولی با یک ترس جهانی در هم آمیخته شده است.

اما این بدبینی چرا بوجود آمده و چه وقایعی سبب شکل گیری نگاه توام باوحشت به انرژی اتمی شده  است.

واکاوی ریشه  این نگرانی، کار دشواری نیست.

زمانیکه امریکا به عنوان تنها استفاده کننده از سلاح اتمی، دو شهر هیروشیما و ناکازاکی را بمباران اتمی کرد تا پیروز جنگ باشد؛ هسته اولیه این نگرانی شکل گرفت.

پس از آن نیز قدرت های جهانی داشتن سلاح اتمی را به عنوان چتر امنیتی خود حفظ کردند و مسابقه بر سر تعداد کلاهک های اتمی و چانه زنی برای ایجاد موازنه وحشت به گفتمان غالب در موضوع هسته ای تبدیل شد.

از اینرو نگاه به این فناوری همواره با یک ترس و نگرانی همراه بوده است.

ترس از اینکه  داشتن این دانش سبب دستیابی به سلاح اتمی  شود، جهان را به تکاپو واداشت.

همین کشورها بر سر معاهده "ان پی تی" توافق کردند تا مانع از اشاعه سلاح های اتمی شوند، در حالیکه خود، این سلاح را در اختیار دارند.

پنج عضو دائم شورای امنیت  متعهد شدند که گام به گام به سمت کاستن از این سلاح تا نابودی کامل آن حرکت کنند؛ اما این اتفاق  نیفتاد. 

رقابت مخرب در اشاعه سلاح اتمی

اکنون در قرن 21 شاهد یک رقابت مخرب و خطر فزاینده اشاعه سلاح اتمی هستیم.

برنامه گسترش سلاح های هسته ای از سوی امریکا و انگلیس و فرانسه و  دیگر دارندگان سلاح اتمی ازجمله رژیم صهیونیستی علنی است. 

این  به معنای  بی اعتنایی به یک  تعهد بین المللی است؛ که نتیجه  آن گسترش ترس از بمب اتمی است.

این روند سبب شده است تا  کشورهای پایبند به معاهده ان پی تی  در بهره مندی از انرژی هسته ای با چالش مواجه شوند.

اتهام سازی های موهوم غربی ها علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران

زمانیکه ایران نیز به دنیا اعلام کرد برنامه هسته اش، استفاده صلح آمیز از این انرژی است؛ کار شکنی ها و اتهام سازی های موهوم شروع شد و تحت انواع تحریم ها قرار گرفت.

بی تردید عبور از این  موانع بازدارنده کار آسانی نبود؛ اما  پیشرفت هسته ای ایران در عرصه  های صلح آمیز با وجود تهدید ها، ترورها و تحریم ها  متوقف نشد.

دشمنان ملت ایران  تلاش کردند برنامه هسته ای صلح آمیز ایران را تهدید نشان دهند.

مقصد آنها  برچیدن کامل تاسیسات هسته‌ای ایران بود.  

ایستادگی ملت ایران در برابر توطئه های دشمنان

ایستادگی ملت ایران، اما این تلاش ها را بی اثر کرد و سرانجام این پایداری، شناسایی حقوق کامل هسته ای ایران در چار چوب برجام  بود.

شورای امنیت نیز در پی امضای توافق هسته ای بین ایران 5+1( پنج کشور عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان ) با تصویب قطعنامه‌ای، برنامه هسته‌ای و از جمله غنی‌سازی در ایران را  به رسمیت شناخت.

امروز نام  جمهوری اسلامی ایران در ردیف کشورهای برخوردار از این دانش  ثبت است و  ایران وارد پروژه های بزرگ هسته ای  نظیر گداخت هسته ای و همکاری های هسته ای  در سطح بین المللی شده است.

در امتداد این حرکت افتخار آفرین؛ فتوای صریح و مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حرام دانستن  تولید، توسعه و استفاده از سلاح اتمی و سلاح های کشتارجمعی، فتوایی بود که بسیاری از نقشه های شوم دشمنان را خنثی و در عرصه جهانی افقی جدید را گشود.115/111

بیشتر بخوانید:

تأکید مجدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر پایبندی ایران به برجام

خوشرو: تاریخ سلاح‌های هسته‌ای یادآور زشت‌ترین واقعه تاریخی است

سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی تهدیدی علیه امنیت جهان/ آژانس رسیدگی کند