تهران- ایران پرس: مدير كل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: 30 میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابانی شدن، فرسایش خاک و کانون های فوق بحران قرار دارند.

مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زدایی و خشکسالی با حضور نمایندگان سفارتخانه های کشورهای غرب آسیا، سازمان های بین المللی و جمعی از پژوهشگران، محققان، و فعالین این حوزه امروز (پنجشنبه) در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «مسعود منصور» مدير كل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در این مراسم با اشاره به چالش های ناشی از خشکسالی و فرسایش خاک گفت: خشک شدن قنات ها، هجوم شن های روان در مسیرهای جاده‌ای و ریلی  و آسیب اراضی کشاورزی از مهمترین این چالش ها است.

وی تاکید کرد: کاشت نهال در دو هزار و 350 هکتار، ماچپاشی در 300 هزار هکتار و  نصب بادشکن زنده و غیر زنده در 38 هزار هکتار از جمله تلاش ها و اقدامات انجام شده برای مقابله با بیابان زدایی و پدیده ریزگردها و خشکسالی انجام شده است.

 منصور همچنین با اشاره به اثربخشی اقدامات مقابله با بیابان زایی گفت: ایران توانسته است در مجموع 87 شهر کشور، هفت هزار و 26 کیلومتر راه های مواصلاتی، هزار و 810 کیلومتر راه‌آهن را با استفاده از اقدامات احیایی تحت حفاظت قرار دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در نیمه دوم قرن بیستم خشکسالی و مشکلات دیگر زیست محیطی باعث شد سران کشور‌ها در ریو، جمع شوند و راجع به این مسائل بحث کنند و این گردهمایی باعث شکل گیری سه کنوانسیون مقابله با بیابان زایی و کاهش اثرات خشکسالی، کنوانسیون تنوع زیستی و کنوانسیون تغییر اقلیم شد.

وی ادامه داد: تاکنون 196 کشور به عضویت کنوانسیون مقابله با بیابان زایی و کاهش اثرات خشکسالی درآمده اند که ایران یکی از آنها است. 

در خصوص حل و فصل پدیده ریزگردها، مسعود منصور به کمک و همکاری کشورهای همسایه تاکید فراوانی کرد و گفت این معضل منطقه و جهانی به تنهایی قابل کنترل و مدیریت نیست بلکه مشارکت همسایگان را می‌طلبد.

نمایند سازمان ملل: ایران اقدامات چشمگیری برای مقابله با بیابان زدایی انجام داده است

«کلودیو پرو ویداس» نماینده برنامه عمران سازمان ملل متحد نیز در این مراسم تاکید کرد: یکی از کشورهایی که در معرض ریزگردها و خشکسالی قرار دارد ایران است ولی تلاش چشمگیری جهت مقابله با آن انجام داده است.

وی گفت: خشکسالی و پدیده ریزگردها دردسرها و چالش های فراوان از جمله بیماری به همراه دارد.

پرو ویداس با اشاره به تلاش های ایران در خصوص بیابان زدایی علیرغم تحریم و بیکاری همه گیر کووید- 19 گفت: سرمایه گذاری و آموزش در راستای حفظ محیط زیست در کشورهایی مثل ایران قابل تقدیر است.

وی تاکید کرد که فقط با همکاری و مشارکت یکدیگر میتوان با پدیده خشکسالی مقابله کرده و بیابان زدایی امکان پذیر است.

117

آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی
آثار برگزیده مسابقه عبور از خشکسالی