جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان ملل متحد میزبان کنفرانس بینالمللی مبارزه با توفانهای گرد و غبار است.
این کنفرانس روزهای شنبه و یکشنبه در تهران برگزار میشود و هدف از آن بررسی چالشها و مشکلات کشورهای متاثر از گرد و غبار و ارائه راه حلهای عملی برای برخورد با این چالش و معضل جهانی است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اوا بازایبا، وزیر محیط زیست جمهوری دموکراتیک کنگو در دومین روز از اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار بیان داشت: باید اقدامات عملی برای مقابله با پدیدههایی که محیط زیست را به خطر انداخته انجام داد. دانشمندان در مورد شرایط محیط زیستی در نقاط مختلف جهان هشدار دادهاند و نباید نسبت به این قضیه بیتوجه بود.
وی افزود: آفریقا فقط مسئول ۴ درصد آلودگی جهان است و ۸۰ درصد آلودگی از طرف کشورهای گروه ۲۰ انجام میگیرد. با وجود اینکه ۵۵ میلیون هکتار از جنگلهای دنیا در کشور ما وجود دارد و بیشترین میزان جذب گاز کربنیک را داریم اما از قربانیهای آلودگی زیست محیطی در جهان شدهایم.
وی تاکید کرد: اراده سیاسی در جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی و توفانهای گرد و غبار لازم است و همه باید علیه این تغییرات گامهای مؤثر برداریم همچنین راهاندازی صندوق مشترک در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
حمایت ژاپن از ایران در حوزه مقابله با توفانهای گرد و غبار
«آیکاوا کازو توشی» سفیر ژاپن در ایران نیز در این اجلاس با تاکید بر اینکه از اقدامات ایران در حوزه محیط زیست از جمله مقابله با توفانهای گرد و غبار حمایت میکنیم، گفت: برگزاری اجلاس مقابله با گرد و غبار نتایج موثری را به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه اظهارکرد: همکاریهای منطقهای و بینالمللی جهت مقابله با توفانهای گرد و غبار بسیار حائز اهمیت است و مشارکت فعال بسیاری از کشورها در اجلاس امروز هم موید همین مطلب است.
کازوتوشی با تاکید بر اینکه از اقدامات ایران در زمینه مقابله با توفانهای گرد و غبار حمایت میکنیم، گفت: در سال ۲۰۱۴ نیز تفاهمنامه میان جمهوری اسلامی ایران و محیط زیست ژاپن منعقد شد و ما به دنبال برگزاری کارگاهها و جلسات فنی مشترک بودهایم.
سفیر ژاپن در ایران با بیان اینکه توفانهای گرد و غبار باعث ابتلای افراد به بیماریهای زیادی شده است، گفت: دولت ژاپن متعهد شده یک میلیارد دلار برای مقابله با توفان اختصاص دهد که هر ساله این میزان را افزایش خواهیم داد.کازوتوشی در پایان خاطرنشان کرد: قطعنامه پیشنهادی که در این اجلاس مطرح شده در مورد اقدامات پیشگیرانه و همکاریها برای مقابله با توفانهای گرد و غبار بسیار حائز اهمیت است و برگزاری چنین اجلاسی در ایران میتواند نتایج موثری را در جهت حفاظت از محیط زیست به همراه داشته باشد.
112
بیشتر بخوانید:
کشورهای توسعهیافته تهدیدی برای دریا و خشکی/حفظ محیطزیست تحت تاثیر تعارفات دیپلماسی قرار نگیرد
سلاجقه: با کشور عراق به راهکارهای عملیاتی خوبی رسیده ایم
سلاجقه: برای کاستن از خسارت تغییرات اقلیمی باید تلاش شود