ایران پس از پیوستن به باشگاه کشورهای پرتاب‌کننده ماهواره تاکنون توانسته است ماهواره‌های متعدد با کاربردهای سنجشی و مخابراتی طراحی کند و بسازد و اکنون 9 ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب به فضا هستند.

به گزارش ایران پرس، فردا (شنبه) 14 بهمن در ایران روز ملی «فناوری فضایی» است. روز ملی فناوری فضایی؛ سالگرد پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «امید» به فضا در سال 2008 است که سبب شد ایران در جمع کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره قرارگیرد. 

ایران باید بر اساس اهداف برنامه ششم توسعه خود تا سال 2022 نخستین ماهواره کاملا بومی و عملیاتی خود را در مدار زمین قرار دهد که بر این اساس، ساخت ماهواره بومی سنجش از دور «پارس- 1» در سال 2016 کلید خورد.

این ماهواره به طور اشتراکی با مراکز علمی و شرکت‌های همکار سازمان فضایی ایران اجرایی ‌شده است و ماهواره «پارس-1» در نوبت پرتاب قرار دارد.

اکنون ماهواره‌های دیگری ازجمله ماهواره «دوستی» توسط دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره مخابراتی «ناهید-1»، «ناهید- 2» ساخت پژوهشگاه فضایی ایران، ماهواره سنجشی «پیام» توسط دانشگاه امیرکبیر، ماهواره سنجش از دور «ظفر» و «طلوع»، ماهواره «سها» و ماهواره مخابراتی «مصباح- 2» طراحی و یا ساخته و در انتظار پرتاب به فضا هستند.

ایران همچنین تاکنون موفق به پرتاب چهار ماهواره ازجمله «سفیر»، «رصد» ، «نوید»  و «فجر» به فضا شده است.

133/111

بیشتر بخوانید:

ایران در جمع ۱۱ کشور دارای فناوری پرتاب ماهواره به فضا

ایران در جمع چهار قدرت ماهواره‌ای جهان/ تحلیل