به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این مراسم که با حضور جوانان بویژه هفتاد تن از معلمان جوان که پس از سپری نمودن دوران آموزش، آماده اشتغال در مدارس و آغاز بکار تدریس شده بودند، محسن زاده رایزن فرهنگی کشورمان در سخنرانی خود با تجلیل از مقام جوان آفریقای جنوبی به بیان اشتراکات انقلاب اسلامی ایران و انقلاب ضد آپارتاید آفریقای جنوبی پرداخت.
وی در بخشی از صحبت های خود اظهار داشت: برای من مایه افتخار است که امروز ضمن گرامی داشت یاد و خاطره دانش آموزان بیرستان نالدی که نقش مهمی را در آغاز قیام سووتو در سال 1976 ایفا کردند، در این جمع صمیمی و فرخنده حضور دارم.
رایزن فرهنگی ایران گفت: اکنون که 45 سال از زمان قیام دانش آموزان در سال 1976 میگذرد، ما دوباره به خاطر جوانان جمع شده ایم و این یعنی مبارزه همچنان ادامه دارد.
محسن زاده تصریح کرد: جوانان سال 1976 با رژیم سرکوبگرانه آپارتاید با سنگ و عزم و اراده جنگیدند، اکنون مبارزه شما باید در کلاس درس ادامه پیدا کند تا دانش آموزان امروز به قهرمانان خود افتخار کنند و از این آزادی حفاظت نمایند.
وی در قسمت دیگری از سخنانش اظهار داشت، امروز آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران از یک رابطه خوب برخوردار هستند فلسفه این رابطه خوب به سال 1979 میلادی بر می گردد زمانی که انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید و روابط خود را با رژیم آپارتاید در آن تاریخ متوقف کرده و با قطع صادرات نفت، آن رژیم نژاد پرست را مورد تحریم اقتصادی قرارداده است.
117