ایران پرس: جنجال ها برسر پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا ادامه دارد.

درحالیکه رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا همچنان از این تصمیم دفاع می کند؛ «رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر گفت: "اظهارات «موسی فکی محمد» به مثابه تلاش برای دفاع از خویش است بدون آن که از پیامدهای آن باخبر باشد."

وی هشدارداد: اینگونه مواضع ممکن است منجر به تجزیه اتحادیه آفریقا شود.

رژیم صهیونیستی در آخرین نشست اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر این اتحادیه پذیرفته شد. این تصمیم که از سوی موسی فکی محمد رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا گرفته شد؛ واکنش تند بسیاری از کشورهای عربی - آفریقایی عضو این اتحادیه را در پی داشت.

بسیاری از این کشورها پذیرش اسرائیل در این اتحادیه را پشت پا زدن به آرمان های فاسطین دانسته و نسبت به آن واکنش نشان دادند.

الجزایر به همراه 13 کشور عضو این اتحادیه رسما خواستار لغو عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه و حفظ ارزش ها و جایگاه اتحادیه آفریقا شدند.

در این زمینه وزیر خارجه الجزایر با اشاره به اینکه این تصمیم بدون مشورت قبلی با کشورهای عضو گرفته شده است، تاکید کرد: "هیچ راهی برای مشروعیت بخشیدن به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی وجود ندارد."

در این راستا،  سفارتخانه های الجزایر، مصر، کومور، تونس، جیبوتی، موریتانی و لیبی در اتیوپی نیز در پیامی به فکی اعتراض خود را به این تصمیم اتحادیه آفریقا اعلام کرده و آن را مغایر با اصول اتحادیه و حمایت از آرمان های فلسطین عنوان کردند.

اگرچه رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با تاکید بر اینکه عضو ناظر حق رای ندارد درصدد توجیه این تصمیم برآمده است، اما حضور اسرائیل و پذیرفته شدن آن تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت بسیاری بر شرایط کشورهای آفریقایی خواهد داشت.

حضور فیزیکی در جلسات به رژیم صهیونیستی این امکان را می دهد که «بداند چه اتفاقی می افتد» و «تحولات سیاسی و ابتکارات» را در دستور کار اتحادیه آفریقا پیگیری کند.

اسرائیل سالها است برای نفوذ در آفریقا و در میان کشورهای عربی منطقه تلاش می کند.

طی چند سال اخیر با تغییرات سیاسی در سطح جهان و منطقه، دیپلماسی رژیم صهیونیستی نیز تغییر کرده است و در این راستا با حمایت آمریکا و متحدانش بر نفوذ خود در آفریقا و در میان کشورهای عربی افزوده است، چنانکه طی چند ماه گذشته عادی سازی روابط اسرائیل با سودان و مغرب پلی برای افزایش نفوذ بیشتر رژیم صهیونیستی در کشورهای آفریقا محسوب می شود.

«احمد ویحمان» رئیس دیدبان مغربی ضد عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر در این زمینه می گوید: "اکنون قدرت های استعماری به سمت قاره آفریقا به عنوان منطقه ای بکر می روند تا ثروت ها، معادن و زمین های حاصلخیز آن را غارت کنند در این زمینه صهیونیست ها نیز نفوذ به قلب آفریقا را در نظر دارند و در راستای اهداف خود از ضعف عمومی اعراب نیز استفاده می کنند؛ در واقع رژیم اشغالگر صهیونیستی همان نقش خرابکارانه خود را که میان کشورهای عربی ایفا کرد، در سطح کشورهای آفریقایی نیز ایفا خواهد کرد."

هدف رژیم صهیونیستی برای نفوذ در قاره آفریقا

آفریقا برای رژیم صهیونیستی اهمیت خاص سیاسی و اقتصادی دارد. در واقع اسرائیل تلاش می کند با حضور در این قاره به بزرگترین بازار بکر برای عرضه تجهیزات نظامی و امنیتی همچنین سرمایه گذاری های اقتصادی دست یابد.

«روعه قاسم» روزنامه نگار در این زمینه می گوید: "تلاش اسرائیل برای نفوذ در آفریقا امروز متولد نشده است، بلکه به سالهای قبل باز می گردد. این یک پروژه مستمر با هدف کنترل قابلیت ها و تسلط بر ثروت های قاره سیاه است، به طوری که صهیونیست ها همواره در تلاش برای دستیابی به جایگاهی در این قاره از طریق نفوذ اقتصادی، نظامی، اطلاعاتی و غیره بوده اند."

مقامات الجزایر تاکید کرده اند، این موضوع نه تنها پشت کردن به آرمان های فلسطین است بلکه ماهیت و هویت اتحادیه آفریقا را زیر سوال برده و در صورت ادامه این روند ممکن است این اتحادیه جایگاه خود را از دست بدهد.

در این راستا حتی نسبت به تجزیه این اتحادیه هشدار داده اند، هشداری که به نظر اگر جدی گرفته نشود، تهدیدی جدی برای حفظ یکپارچگی و حل بحران های آفریقا محسوب می شود.

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

117

بیشتر بخوانید:

توافق 14 کشور آفریقایی برای اخراج رژیم صهیونیستی از اتحادیه آفریقا

آفریقای جنوبی عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را محکوم کرد