منابع خبری از حمله گروهی از نظامیان ناشناس به اقامتگاه نخست وزیر سودان و بازداشت خانگی وی خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در پی حمله گروهی از نظامیان ناشناس، «عبدلله حمدوک» نخست وزیر سودان به همراه چهار نفر از وزیران دولت و مشاور مطبوعاتی وی بازداشت خانگی شدند.

طبق این گزارش، چهار وزیر کابینه سودان یعنی «ابراهیم الشیخ» وزیر صنعت، «خالد عمر یوسف» وزیر امور هیئت وزیران و «حمزه بلول» وزیر اطلاع رسانی و «هاشم حسب الرسول» وزیر ارتباطات و «محمد الفلکی» عضو «شورای حاکمیتی» سودان نیز در ساعت‌های اولیه بامداد دوشنبه (امروز) بازداشت شده اند.

بازداشت مقامات شورای حاکمیتی و دولت سودان پس از آخرین نشست «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی و عبدالله حمدوک نخست وزیر این کشور صورت گرفت.

این در حالی است که «الحدث» در گزارشی از بازداشت «ایمن نور» فرماندار خرطوم، «عمر الدقیر» رئیس حزب کنگره سودان و بسته شدن پل‌ها و ورودی‌های خرطوم پایتخت سودان به دست نیرو‌های نظامی ناشناس خبر داد.

به گزارش برخی منابع رسانه‌ای محلی،  تعدادی از مردم ساکن خارطوم پایتخت سودان برای مقابله و اعتراض به تلاش برای کودتای نظامی به خیابان‌ها آمده‌اند.

در بحبوحه خبرها درباره کودتا در سودان، منابع رسانه‌ای از بسته شدن فرودگاه خارطوم پایتخت این کشور خبر داده‌اند.

وزارت اطلاع‌رسانی سودان اعلام کرد که نیروهای نظامی مشترک در حال اعمال فشار بر حمدوک هستند تا وی بیانیه‌ای در تایید کودتا صادر کند.

در همین راستا، حمدوک طی پیامی از مقر اقامت اجباری‌اش از مردم سودان خواست که به صلح پایبند بوده و برای دفاع از انقلابشان به خیابان بیایبند.

رسانه‌های سودانی از آغاز نشست فوری فرماندهان ارتش سودان برای بررسی تحولات جاری و بازداشت اغلب رهبران ارشد احزاب سیاسی و برقراری تدابیر امنیتی در خارطوم خبر می‌دهند.

شبکه تلویزیونی الجزیره نیز در گزارشی اعلام کرد: انجمن مشاغل حرفه‌ای سودان با بیان اینکه خبر‌ها از تحرک نظامی برای به دست گرفتن قدرت حکایت دارد، از همه مردم و نیرو‌های انقلابی سودان خواست برای مقابله با کودتای نظامی صرف نظر از علت و عوامل آن به خیابان‌ها بیایند

از سوی دیگر، رئیس «جبهه مردمی آزادی و عدالت» سودان نیز در سخنانی در میان تحصن کنندگان مقابل کاخ ریاست جهوری این کشور در خرطوم ضمن تأکید بر تشکیل کمیسیون مبارزه با فساد تحت مدیریت مراجع قانونی و حقوقی گفت: دولت کنونی باید منحل شود و دولتی متخصص که هیچ رابطه‌ای با احزاب نداشته باشد، تشکیل شود.

انتشار این خبرها در شرایطی صورت گرفته که اواسط سپتامبر سال جاری، خبرهایی درباره کودتا در سودان منتشر شده بود.

گمانه‌زنی‌ها درباره کودتا در سودان در حالی صورت گرفته که این کشور در 11 آوریل 2019 پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.

سودان از 21 اوت 2019 وارد مرحله انتقالی شده که به مدت  53 ماه ادامه خواهد داشت و قرار است اوایل 2024 انتخابات در این کشور برگزار شود.

در حال حاضر قدرت بین ارتش، نیروهای مسلح و ائتلاف موسوم به «الحریة والتغییر» تقسیم شده است.

117

بیشتر بخوانید:

تشدید بحران سیاسی در سودان، علل و عوامل