ایران پرس - سرانجام با امضای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا، بزرگترین طرح کاهش مالیات ها در این کشور به قانون تبدیل شد.

دونالد ترامپ اجرای این قانون را پیروزی بزرگ خود و جمهوری خواهان نامید و وعده داد با اجرای آن، اقتصاد امریکا رونق خواهد گرفت، صدها میلیارد سرمایه وارد این کشور خواهد شد و فرصت های فراوان شغلی به وجود خواهد آمد. 

بر اساس قانون جدید مالیاتی در امریکا، یک و نیم تریلیون از درآمدهای مالیاتی دولت فدرال در یک دهه کاسته می شود و مالیات شرکت های بزرگ از 35 درصد به 21 درصد می رسد. 

نارضایتی مردم امریکا از طرح مالیاتی دولت ترامپ

با این حال، اغلب نظرسنجی ها نشان می دهد، عموم مردم امریکا از طرح مالیاتی دولت جمهوری خواه دونالد ترامپ راضی نیستند.

بیش از 50 درصد شهروندان امریکایی اعلام کرده اند، این طرح هدیه ای به ثروتمندان و شرکت های بزرگ است تا مالیات کمتری پرداخت کنند.

برخی برآوردها حاکی است، میزان مالیات خانوارهای طبقه متوسط در پایان سال دهم اجرای این قانون، بیش از مالیاتی خواهد بود که آنان اکنون پرداخت می کنند؛ در حالی که نفع ابرثروتمندان و شرکت های بزرگ از قانون جدید مالیاتی، صدها میلیارد دلار خواهد بود. 

از سوی دیگر، بازگشت آمریکا به دوران کسری های بودجه تریلیون دلاری و افزایش بدهی های عمومی دولت فدرال به بیش از 25 تریلیون دلار بر نگرانی ها افزوده است.

پیش بینی می شود، دولت امریکا برای جبران کسری بودجه و مواجهه با روند شتابان افزایش بدهی های عمومی، صرفه جویی در برنامه های رفاهی را در پیش گیرد که تبعات آن، فقیرترین قشرهای جامعه را در برخواهد گرفت. 

دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا»

البته ترامپ و مشاورانش امیدوارند از طریق اعمال تخفیف های مالیاتی، کارآفرینان را به سرمایه گذاری مجدد و ایجاد فرصت های شغلی تشویق کنند.

در عین حال، کاهش مالیات شرکت ها - که تا پیش از این بالاترین میزان در کشورهای توسعه یافته توصیف می شد- مشوقی برای شرکت های خارجی خواهد بود که برای بهره مندی از تخفیف های مالیاتی، سرمایه های خود را به داخل امریکا منتقل کنند. این موضوع نیز می تواند مانع انتقال سرمایه شرکت های امریکایی به مناطق جذاب در خارج از امریکا شود. 

با این حال، ارزیابی های اقتصاددانان منتقد نشان می دهد شرکت های امریکایی از فرصت تخفیف های مالیاتی برای پرداخت حقوق های کلان تر به مدیران ارشد و سرمایه گذاری در فعالیت های غیر مولد استفاده می کنند؛ ضمن این که آنان معتقدند پیامدهای منفی قانون کاهش مالیات ها همچون تشدید فاصله درآمدی در کشور، افزایش کسری بودجه و بدهی های عمومی و در نهایت تضعیف برنامه های رفاهی دولت، به مراتب بیشتر از مزایای قانون جدید خواهد بود. 

«رابرت اسکات» از موسسه سیاست های اقتصادی واشنگتن می گوید: قانون جدید مالیاتی عملا رقابت پذیری بخش تولید را تضعیف می کند و هرچند ممکن است به طور موقت باعث افزایش رشد اقتصادی شود اما در درازمدت پیامدهای منفی خواهد داشت.

نویسنده : امیرعلی ابولفتح

135/116

بیشتر بخوانید : 

مخالفت سنای آمریکا با لایحه اصلاح نظام مالیاتی این کشور+ ویدئو

هشدار اتحادیه اروپا درباره برنامه‌های اصلاح مالیاتی آمریکا

هشدار سازمان ملل درباره پیامدهای اجتماعی اصلاحات مالیاتی آمریکا

تلاش ترامپ برای تصویب لایحه اصلاح نظام مالیاتی / تحلیل

انتقاد دموکرات ها از لایحه مالیاتی رئیس جمهوری امریکا

 

 

 

دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا»