ایران پرس- "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا از زمانی که وارد کاخ سفید شده، موضع حمایت بی قید وشرط از اسرائیل و ضدیت آشکار با فلسطینی ها را اتخاذ کرده است. دولت ترامپ هراز چند گاهی اقدام جدیدی برای اعمال فشار بیشتر علیه فلسطینی ها صورت می هد.

در این راستا "جیسون گرینبلات" Jason Greenblatt، نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا، روز چهارشنبه  22 مه خواستار تعطیلی "آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی "آنروا" UNRWA شد.

"گرینبلات" در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره منطقه غرب آسیا اظهار داشت: زمان آن فرا رسیده است که خدماتی که توسط "آنروا"  ارائه می شود به سازمان های مردم نهاد و کشورهایی که میزبان آوارگان فلسطینی هستند واگذار شود.

وی مدعی شد،"مدل آنروا مردم فلسطین را سرخورده کرده است".

دولت  ترامپ در 31 اوت 2018 با قطع تمامی کمک های مالی‌اش به آنروا اعلام کرد این سازمان معیوب است.

آنروا در هشتم دسامبر 1949 بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل و با هدف امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی تاسیس شده و  اکنون به حدود پنج میلیون فلسطینی در اردن، سوریه، لبنان و اراضی اشغالی در کرانه باختری رود اردن ونیز باریکه غزه کمک‌رسانی می‌کند.

"سامی ابوزهری" سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" پیشتر اظهار داشت، تصمیم آمریکا مبنی بر توقف حمایت مالی از آنروا با هدف از بین بردن حق بازگشت آوارگان فلسطینی صورت می گیرد.

به نظر می رسد قطع کمک مالی واشنگتن به "آنروا"، بخشی از سیاست‌های ترامپ برای تحت فشار قرار دادن فلسطینی‌ها جهت موافقت با طرح موسوم به "معامله قرن" است.

"معامله قرن"، طرح جدیدی از سوی دولت آمریکا است که در پی از بین بردن حقوق مردم فلسطین است. طبق این طرح فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود که بر اساس قطعنامه 194 شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرف نظر کنند.

طرح معامله قرن بر خلاف قطعنامه های سازمان ملل و نیز قوانین بین المللی است. حتی تشکیلات خود گردان فلسطین نیز که تاکنون اقدامات سازشکارانه زیادی در قبال رژیم صهیونیستی انجام داده این طرح را غیر قابل پذیرش می داند.

"محمود عباس" چند ماه پیش در سخنانی به مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز تأسیس جنبش فتح در "رام‌الله" گفته بود، «هرگز به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اجازه نخواهیم داد قدس را به اسرائیل بفروشد».

ترامپ ظرف سه سال گذشته خدماتی را به اسرائیل کرده که مقامات ارشد آن به ویژه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی حتی در خواب هم نمی دیدند.

دولت ترامپ حامی اصلی اسرائیل از طریق ارائه انواع کمک های مالی و تسلیحاتی است و سالانه سه میلیارد و 800 میلیون دلار به آن کمک می‌کند.

از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا، 25 مارس 2019 حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت.

یک سال پیش از آن نیز دولت  ترامپ در مه 2018 در اقدامی تحریک آمیز و در تعارض با تمامی قطعنامه های بین المللی، سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل کرد.

از دیگر حمایت های آمریکا از رژیم صهیونیستی، می توان به قطع کمک های دولت ترامپ به آنروا،  اخراج سفیر فلسطین از واشنگتن و مسدود کردن حساب وی اشاره کرد.

اکنون "ترامپ" قصد دارد تا با اعلام معامله قرن و اجرایی کردن آن، خدمات خود به رژیم صهیونیستی را کامل کند .

درخواست واشنگتن برای تعطیلی آنروا را نیز باید  به مثابه مقدمه ای برای اعلام  این طرح تلقی کرد.117/118

بیشتر بخوانید:

آمریکا خواستار تعطیلی "آنروا" شد

سیاست "هویج و چماق" در معامله قرن علیه فلسطینی‌ها/ تحلیل

اجماع فلسطینی ها علیه معامله قرن/ تحلیل