به گزارش ایران پرس، "نیلس ملتزر" Nils Melzer خاطرنشان کرد، ارزیابی دو کارشناس پزشکی از وضعیت جولیان آسانژ، حاکی از آسیبهای شدید روانی اوست.
"ملتزر" تصریح کرد "آسانژ" سال ها در معرض رفتارهای "بیرحمانه، غیرانسانی، تحقیرآمیز یا تنبیهی" قرار داشته است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، آمریکا، بریتانیا، اکوادور و سوئد را به "پیگرد و آزار" و تلاش مشترک برای "منزوی کردن" آسانژ متهم کرد.
"آسانژ" پس از هفت سال حضور در سفارت اکوادور در لندن، با رد پناهندگیاش از سوی دولت اکوادور، پنجشنبه 11 آوریل توسط پلیس بریتانیا بازداشت شد.
پلیس بریتانیا در بیانیه ای اعلام کرد، این بازداشت بر اساس حکم سال 2012 دادگاه عالی بریتانیا و پس از آن صورت گرفته که دولت اکوادور وضعیت پناهندگی آسانژ را رد و از پلیس بریتانیا خواسته است برای بازداشت او به سفارت بروند.
دستگاه قضایی بریتانیا چهارشنبه یکم می، با صدور حکمی آسانژ را به اتهام نقض قوانین مربوط به قرار وثیقه، به 50 هفته حبس محکوم کرد.
آسانژ که در سال 2006 سایت ویکی لیکس را تأسیس کرد، در سال 2010 با انتشار تصاویر و ویدیوهای کشتار غیرنظامیان توسط ارتش آمریکا در عراق و افغانستان مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفت.
اندکی بعد دولت آمریکا علیه سایت ویکیلیکس تحقیقات جنایی را آغاز کرد و از متحدان خود خواست به این تحقیقات کمک کنند.
پس از این درخواست آمریکا، دولت سوئد آسانژ را به «تجاوز جنسی» به یک زن متهم کرد. آسانژ با رد این اتهام و بیان اینکه ادعای سوئد انگیزههای سیاسی دارد و هدف از آن خاموش کردن ویکی لیکس است، در سال 2012 به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد.
سایت ویکی لیکس از سال 2010 تاکنون بسیاری از اطلاعات محرمانه و اسرار دیپلماتیک و نظامی آمریکا را منتشر کرده است.
دادستانی آمریکا دستگیری آسانژ را اولویت خود اعلام کرده است.
اگر بریتانیا آسانژ را به آمریکا تحویل بدهد، ممکن است حبسی طولانی تا 175 سال در انتظار او باشد.
117
متهم شدن آسانژ به 17 جرم جدید
کارشناسان سازمان ملل: نحوه برخورد با آسانژ، "منصفانه" نیست
گزارش: ابراز نگرانی از احتمال استرداد آسانژ به آمریکا