مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

ایران پرس- آمریکا در ادامه سیاست خروج از معاهدات و تعهدات بین المللی، رسما به سازمان ملل متحد اعلام کرد که از معاهده آب و هوایی پاریس خارج شده است.

در این راستا "مورگان اورتاگوس" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه 4 نوامبر از آغاز فرایند خروج این کشور از معاهده بین‌المللی تغییرات اقلیمی پاریس، خبر داد.

دولت ترامپ در سال 2017 به سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که در سال 2019 به طور رسمی از این پیمان بین المللی خارج می شود اما تا آن زمان در جلسات شرکت خواهد کرد.

این اقدام واشنگتن در حالی انجام می شود که مساله تغییرات آب و هوایی و گرمایش کره زمین یکی از دغدغه‌های بزرگ در جهان امروز و تهدیدی جدی برای حیات در کره خاکی محسوب می شود.

گرمایش زمین می تواند به ذوب یخچال‌های طبیعی، ایجاد سیلاب‌ها و تغییرات آب و هوایی شدید در آینده نزدیک منجر شود. این موضوع سبب شد تا 195 کشور جهان 12 دسامبر 2015 در بیست ویکمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد "COP21"، معاهده پاریس را با هدف محدود کردن گرمایش زمین و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که بیشتر از انرژی‌های فسیلی نشأت می گیرد، امضا کردند و متعهد شدند دمای زمین را تا یک ونیم درجه سانتیگراد کاهش دهند‌.

این توافق 4 نوامبر 2016 به اجرا درآمد و بسیاری از کشورها طی نشست های مختلف برنامه‌های خود را پیرامون اجرایی کردن این توافق اعلام کردند.

این در حالی است که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا با موضع گیری منفی نسبت به این پیمان تهدید کرد که آمریکا را از این پیمان خارج می کند. ترامپ توافق آب و هوایی پاریس را یک «فاجعه کامل» برای آمریکا توصیف کرد و گفت که این توافق ثروت هنگفتی از آمریکا را به کشورهای خارجی انتقال داده و کار کارگران در صنعت آمریکا را مختل کرده است.

خروج از پیمان پاریس در حالی که آمریکا یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانه ای در جهان است؛ نگرانی‌هایی را دامن زده است.

"امانوئل مکرون " رئیس جمهوری فرانسه در این زمینه گفت: اعلام این تصمیم از سوی واشنگتن دور از انتظار نبود، با این وجود این تصمیم ما را نگران کرده است.

دانشمندان هشدار داده‌اند که نشانه‌ها و پیامدهای گرمایش زمین درحال تشدید است. سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده است، میزان دی‌اکسید کربنی که در جو کره زمین منتشر می‌شود، در عرض چهار سال گذشته نسبت به چهار سال قبل از آن ۲۰ درصد افزایش یافته است؛ از این رو آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد چندی پیش برلزوم ارائه «برنامه‌های جدید و جاه‌طلبانه» برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از جانب کشورها تاکید کرد.

دیدگاه‌های ترامپ با انتقادات شدیدی از سوی دموکرات‌های فعال در زمینه محیط زیست و حتی برخی جمهوری خواهان روبرو شده، کسانی که معتقدند آمریکا در حال از دست دادن جایگاه رهبری خود در جهان است آن هم در شرایطی که به اقدامات فوری برای جلوگیری از تاثیرات و تبعات منفی تغییرات آب و هوایی نیاز است.

"برنی سندرز" سناتور مستقل و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2020آمریکا در این باره می گوید: ترامپ دولتی را رهبری می کند که عملا واقعیت تغییرات آب و هوایی را نادیده گرفته و سیاست‌های آن از جمله ادامه همکاری با صنایع سوخت‌های فسیلی، به وخیم تر شدن هرچه بیشتر اوضاع منجر شده است.

اجرای این سیاست‌ها کشورهای جهان را نیز درمعرض جدی آسیب‌های ناشی از گرمایش زمین قرار می دهد.

به نظر می رسد خودداری آمریکا از اجرای تعهداتش در چارچوب معاهده آب و هوایی پاریس، نه تنها تبعات فاجعه باری برای همه جهان به همراه خواهد داشت بلکه برخلاف اظهارات ترامپ، برای اقتصاد آمریکا نیز تهدید جدی خواهد بود؛ چنانکه چندی پیش چهارمین گزارش «ارزیابی ملی تغییرات اقلیمی» که توسط کنگره آمریکا و با همکاری ده‌ها موسسه و وزارتخانه دولتی این کشور تهیه شده است نیز تایید کرد که  تغییرات اقلیمی صدها میلیارد دلار به اقتصاد ایالات متحده و همچنین سلامت شهروندان این کشور ضربه خواهد زد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

141/118

بیشتر بخوانید:

آمریکا از معاهده پاریس خارج شد+ ویدئو