نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد روز پنج شنبه با اکثریت آرا قطعنامه‌ای تصویب کردند که به موجب آن با اقدامات یکجانبه اقتصادی برخی کشورها به ویژه آمریکا مخالفت شده است.

به گزارش ایران پرس؛ کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل در بیست و سومین نشست عمومی خود، قطعنامه‌ای را با عنوان "مقابله با اقدامات یکجانبه اقتصادی به عنوان ابزاری برای تهدید سیاسی و اقتصادی علیه کشورهای در حال توسعه" با اکثریت آراء به تصویب رساند.

این قطعنامه که پیش نویس اولیه آن توسط گروه کشورهای همفکر از جمله جمهوری اسلامی ایران تهیه و تدوین شده بود، توسط رئیس دوره ای "گروه 77 به علاوه چین" به کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و 106 عضو در مقابل تنها 2 رای منفی آمریکا و رژیم صهیونیستی به آن رای مثبت دادند.

اتحادیه اروپا هم به این قطعنامه رای ممتنع داد.

در قطعنامه فوق، ضمن تاکید بر اصول حقوق بین الملل درخصوص لزوم تقویت روابط دوستانه و همکاری میان کشورها مطابق با منشور ملل متحد تصریح شده که هیچ کشوری نباید با توسل به اقدامات یکجانبه اقتصادی، سیاسی یا هرگونه اقدام یکجانبه دیگری، سایر کشورها را به چشم پوشی از حقوق حاکمیتی خود وادار سازد.

در بخش دیگری از این قطعنامه، اتخاذ اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیز اقتصادی، نقض فاحش اصول حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و اصول اساسی نظام چندجانبه‌ تجاری به شمار آمده است.

در قطعنامه مزبور همچنین از جامعه بین‌المللی درخواست شده تدابیر فوری و موثری برای حذف اقدامات یکجانبه‌ اقتصادی، مالی و تجاری اتخاذ و استفاده از چنین اقداماتی را به عنوان ابزاری جهت اعمال فشار بر کشورهای درحال توسعه محکوم کنند.118