ایران پرس- آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را در پیش گرفته و در این راستا پس از خروج از توافق هسته ای برجام در مه 2018 شدیدترین تحریم ها را علیه ایران اعمال کرده است.

واشنگتن با هدف مداخله مستقیم در امور داخلی ایران تحریم جدیدی را به اجرا گذاشته است.

دولت "ترامپ" برای تأثیر گذاشتن بر روند انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای مجلس خبرگان در ایران، چند ساعت مانده به گشایش حوزه‌های اخذ رأی اقدام به تحریم شماری از اعضای شورای نگهبان قانوناساسی به‌ عنوان نهاد ناظر برانتخابات جمهوری اسلامی ایران کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که نام 5 نفر از اعضای شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به فهرست افراد تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه افزوده شده است. طبق این بیانیه، نام "آیت الله جنتی" و "آیت الله یزدی" و آقایان "کدخدایی"، "ره‌پیک" و "صادقی مقدم" در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته‌ است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا به بهانه «رد صلاحیت افراد برای رقابت در انتخابات» اقدام به افزودن نام این 5 عضو شورای نگهبان به فهرست تحریم‌های خود کرده است. مقامات آمریکایی طی هفته‌های اخیر چندین بار اظهارات مداخله‌ جویانه‌ای را درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و روند تأیید صلاحیت نامزدها مطرح کرده و شورای نگهبان قانون اساسی را هدف حملات تبلیغاتی خود قرار داده بودند.

هدف واشنگتن تاثیر گذاری بر روند انتخابات در ایران و به زعم خود کاهش حضور مردم در حوزه های رای گیری است. سئوال اینجاست که امریکا بر چه اساسی به خود حق دخالت در امور داخلی دیگر کشورها از جمله ایران را داده و ادعای حمایت از حقوق مردم ایران را می کند.

دولت ترامپ در حالی فرایند انتخابات در ایران را مورد تردید قرار داده و به تحریم شماری از دست اندرکاران آن پرداخته که انتخابات در آمریکا هدف سئوال های زیادی قرار گرفته و دموکرات ها نحوه انتخاب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 را مورد پرسش قرار داده و حتی یک تیم تحقیقاتی برای رسیدگی به این مساله تشکیل شد.

آمریکا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران همواره رویکردی منفی و خصمانه در قبال جمهوری اسلامی ایران داشته است، با این حال دونالد ترامپ رئیس جمهوری جنجالی آمریکا ابعادی بی سابقه در دشمنی با ایران و مردم آن به نمایش گذاشته است. ترامپ با اعلام خروج آمریکا از برجام و احیای تحریم های هسته ای علیه ایران، وارد جنگ اقتصادی با هدف ایجاد فقر گسترده و بروز ناآرامی ها در ایران شده است.

به گفته "برایان هوک" رئیس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا: اقتصاد ایران «در حال تضعیف است و با افزایش تحریم‌های ما در سال 2020، بیش از پیش هم تضعیف خواهد شد.» در عین حال ترامپ از هر فرصتی برای مداخله در امور داخلی و ادعای دلسوزی برای مردم ایران سوء استفاده می کند. دولت ترامپ با توجه به وقوع برخی اغتشاش ها در ایران در نوامبر 2019 با بی شرمی تمام مدعی حمایت از ملت ایران شد.

ترامپ در حالی که مردم ایران را در چارچوب سیاست فشار حداکثری تحت شدیدترین تحریم ها قرار داده در ادعایی مضحک در توئیتر خود نوشت که در کنار مردم ایران است. ترامپ در ژانویه 2020 نیز در واکنش به وقوع برخی تجمعات در تهران درارتباط با مساله هواپیمای اوکراینی که اخیرا در حوالی تهران سقوط کرد، به زبان فارسی نوشت: «من از ابتدای ریاست‌ جمهوری خود، در کنار شما ایستاده‌ام و دولت من به حمایت از شما ادامه می‌دهد.

ما اعتراضات شما را به دقت زیر نظر داریم و از شجاعت شما الهام می‌گیریم». دیگر روسای جمهور آمریکا اعم از دموکرات یا جمهوری خواه نیز طی 4 دهه گذشته با اتخاذ سیاست هایی با عناوین مختلف، کوشش بی ثمری را برای تضعیف و براندازی جمهوری اسلامی ایران صورت داده اند. اکنون دولت ترامپ با دخالت مستقیم در انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران به این روند مداخله جویانه ابعاد جدیدی داده است.

نویسنده: سید رضامیرطاهر

138/118

بیشتربخوانید:

اقدام آمریکا علیه شورای نگهبان در آستانه انتخابات؛ تحریم آیت‌الله جنتی و اعضای دیگر شورا