ایران پرس: در حالی که اعتراضات به نژادپرستی ریشه دار در آمریکا همچنان ادامه دارد و آتش خشم مردم از قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور هنوز فرو ننشسته است، مقامات آمریکا می کوشند با اعمال نفوذ مانع اقدامات جهانی علیه نژادپرستی در این کشور شوند. در این راستا قطعنامه ضد نژادپرستی نهاد حقوق بشر سازمان ملل متحد با حذف نام آمریکا به تصویب رسید.

آتوسا دینیاریان- شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از تغییر دادن پیش نویس قطعنامه ضد نژادپرستی و بدون اشاره به نام آمریکا، نژادپرستی سازمان یافته و وحشی گری پلیس را محکوم کرد.

پیش نویس این قطعنامه را که شامل نام آمریکا به عنوان کانون خشونت نژادی پلیس در جهان می شد، کشورهای آفریقایی با حمایت جمهوری اسلامی ایران ارائه کرده بودند. در این پیش نویس، تحقیق درباره نژادپرستی سازمان‌ یافته در آمریکا و دیگر کشورها خواسته شده بود.

این قطعنامه  در حالی با حذف نام آمریکا تصویب شد که این کشور نزدیک چهار هفته است که با اعتراضات سراسری مواجه است. این اعتراض ها در پی آن شکل گرفت که یک افسر سفیدپوست پلیس آمریکا 25 مه، جورج فلوید شهروند سیاه پوست آفریقایی تبار را در شهر "مینیاپولیس" ایالت "مینه‌سوتا"  به قتل رساند.

قتل فلوید، نماد نژادپرستی نظام مند

 

میشل باشلت Michelle Bachelet  کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس این کشور را «وحشیگری ناتمام» و نماد نژادپرستی نظام مند خواند و گفت: پشت خشونت‌های نژادی امروز، نژادپرستی نظام مند و سیاست‌های تبعیض‌آمیز و ناکامی در مقابله با میراث دوران تجارت برده و استعمار قرار دارد.

حذف نام آمریکا از این پیش نویس، خشم بسیاری از حامیان مبارزه با نژادپرستی را برانگیخته است زیرا مشخصا تاریخ آمریکا گواه نژادپرستی در همه ادوار بوده و در دوره دونالد ترامپ رییس جمهوری  کنونی آمریکا نیز بیش از گذشته، به این معضل دامن زده شده است.

ترامپ در بسیاری از سخنرانی های خود به صورت مستقیم و غیرمستقیم سفیدپوستان را نژاد برتر دانسته است. وی حتی معترضان  به قتل فلوید را آشوب طلب خوانده و خواستار مقابله با آنها شده است.

«ژرالد هورن» استاد دانشکده مطالعات تاریخ آمریکا و آفریقای دانشگاه هیوستون با اشاره به سابقه  و کارنامه سیاه خشونت پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا علیه رنگین پوستان گفت: ریشه این مساله را باید در دوران برده‌داری جستجو کرد. سیاهپوستان به اراده خود به آمریکا نیامدند بلکه به عنوان برده توسط سفید پوست‌ها به این قاره آورده شدند. این یک تراژدی تلخ است که ما در آن به سر می‌بریم.

اکنون نیز قطعنامه ضد نژادپرستی در حالی به تصویب رسیده که به رغم همه تلاش ها، تغییرات گسترده ای در متن آن صورت گرفته و نام آمریکا از آن حذف شده؛ موضوعی که خشم گروه‌های حقوق بشری را بیش از پیش برانگیخته است.

آنها از دخالت واشنگتن در این روند انتقاد کرده و گفته اند که آمریکا برای حذف نام خود از متن پیش‌نویس قطعنامه ، لابی کرده است.

«جمیل داکوار» رئیس بخش آزادی‌های مدنی در آمریکا در این‌ باره گفت: آمریکا ضمن زورگویی به سایر کشور‌ها برای حذف نام خود از متن پیش‌نویس و بی‌اثر کردن این قطعنامه تاریخی در واقع بار دیگر از خشونت پلیس علیه سیاه پوستان حمایت کرد.

به رغم همه انکارها، نژادپرستی در آمریکا یک اتهام نیست بلکه حقیقتی است که شهروندان آمریکایی به ویژه سیاه پوستان در همه دوران آن را تجربه کرده اند و می کنند. از این رو حتی حذف امریکا از قطعنامه ضد نژادپرستی نمی تواند واقعیت موجود در جامعه آمریکا را کتمان کند.

<strong>قتل فلوید، نماد نژادپرستی نظام مند</strong>