ایران پرس: رئیس جمهوری ونزوئلا در نامه‌ای خطاب به مردم جهان، ضمن شکایت از تحریم‌های کاخ سفید علیه کشورش، این تحریم ها را جرم جهانی و اقدام وحشیانه اقتصادی توصیف کرد .

به گفته «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا، تحریم ها ی 5 سال گذشته که با هدف جلوگیری از ایجاد روابط اقتصادی جهان با این کشور آمریکای جنوبی صورت گرفته، کاراکاس را از دسترسی به ارز مورد نیاز، مواد غذایی و پزشکی، قطعات یدکی و مواد اولیه ضروری برای فعالیت های اقتصادی بازداشته است.

اگرچه کشورهای آمریکای لاتین به علت موقعیت جغرافیایی و منابع و ثروت طبیعی دهه هاست مورد توجه آمریکا قرار دارند و مقامات این کشور به طور مستقیم و غیر مسقیم در امور داخلی این کشورها مداخله کرده و آن را به نفع خود تغییر می دهند اما کوبا و ونزوئلا این مداخلات را بر نتابیده از این رو مورد خشم مقامات آمریکا قرا گرفته اند. با روی کار امدن دونالد ترامپ در آمریکا طی چهار سال گذشته فشارها به ویژه بر ونزوئلا افزایش یافته است.

مقامات آمریکا تلاش کرده اند از راه هایی چون حمایت از مخالفان داخلی مادورو، کمک به کودتا، تهدید نظامی، حمایت از رییس جمهوری خود خوانده ونزوئلا ،همراهی با عملیات های خرابکارانه زمینه را برکناری مادورو از قدرت فراهم سازند اما این تلاش ها تاکنون با شکست روبه رو شده است. این شرایط سبب شده تا آمریکا از اهرم تحریم های گسترده اقتصادی برای افزایش فشار بر مادورو و گسترش نارضایتی های اجتماعی در این کشور استفاده کند.

این در حالی است که اقدامات زورگویانه و یکجانبه واشنگتن تحت عنوان «تحریم ها» به دلیل نقض حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل، بارها با مخالفت شدید شورای امنیت سازمان ملل مواجه شده است.

در واقع تحریم های آمریکا شرایط دسترسی شهروندان این کشور را به مواد غذایی، دارو و تجهیزات بهداشتی سخت تر کرده است و به گفته مقامات این کشور باعث مرگ بیش از 40 هزار نفر از شهروندان ونزوئلا شده است. طی ماههای گذشته شیوع کرونا نیز شرایط را تشدید کرده است.

واشنگتن بر خلاف خواست جهانی و سازمان ملل متحد تحریم های خود را علیه این کشور ادامه داده است. در این راستا دفتر کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (OHCHR) ) چندی پیش اعلام کرد کارشناسان حقوق بشر در سازمان ملل متحد از ایالات متحده آمریکا خواسته‌اند که تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده علیه چندین کشور را به منظور حصول اطمینان از تأمین محصولات پزشکی و درمانی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشورها در بحبوحه‌ بحران همه‌گیر ویروس کرونا لغو کند.

"آلنا دوهان" گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد تأثیر اقدامات اجباری یکجانبه گرایی خواستار انجام اقداماتی برای لغو تحریم ها یا کاهش آن‌ها برای افزایش دسترسی به محصولات اساسی مانند موارد بهداشت عمومی و تجهیزات پزشکی شد.

این در حالی است که واشنگتن نه تنها تحریم ها را کاهش نداده بلکه بر دایره آنها افزوده است.چنانکه مادورو هشدار می دهد که این تحریم ها را که باعث مرگ ۴۰ هزار نفر از مردم ونزوئلا شده است، می بایست به عنوان تنبیهی جمعی برای کل ملت ونزوئلا درنظر گرفت و فقط شامل رئیس جمهوری این کشور نمی شود. 

دولت ونزوئلا طی ماه های گذشته ضمن گسترش روابط با کشورهای متحد خود تلاش کرده است فشار تحریمی را کاهش دهد در این راستا هفته گذشته نیز "قانون ضد تحریم" را به منظور دفاع از حاکمیت و استقلال این کشور و همچنین دفاع از حقوق حَقّه مردم بولیواری برای برخورداری از صلح، پیشرفت و رفاه عمومی تصویب کرد.

"دیوسدادو کابیو"، رئیس مجلس موسسان ،این قانون را وسیله‌ای برای محافظت از اقتصاد ونزوئلا در برابر حملات دولت آمریکا و گامی جدید در زندگی اقتصادی این کشور دانست.

اکنون مادورو ضمن قدردانی از اتحاد دائم مردم جهان با کشورش ،ضمن تاکید بر جنایات ضد بشری آمریکا علیه ملت ونزوئلا بار دیگر بر پایبندی بر آرمان های بولیواری و تلاش برای کاهش فشارهای تحریمی آمریکا تاکید کرده است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

112

بیشتر بخوانید: 

هشدار مادرو به تهدید مقامات آمریکا مبنی بر حمله نظامی به ونزوئلا

تلاش جدید دولت ترامپ برای سرنگونی مادورو/ تحلیل

کاراکاس: اتهامات واشنگتن ضد نیکلاس مادورو شکل جدیدی از کودتا است