ایران‌پرس: خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور، با برگزاری تجمعاتی در میان مردم، به دنبال ایجاد تنش در انتخابات است.

ونزوئلا خود را برای برگزاری انتخابات 6 دسامبر (16 آذر) آماده می کند. در این انتخابات مردم ونزوئلا باید 277 نماینده را برای مجلس ملی این کشور انتخاب کنند؛ مجلسی که در حال حاضر و از سال 2016 به دست مخالفان دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور اداره می شود.

در این میان برخی از مخالفان دولت و در راس آن ها خوان گوایدو به دنبال حاشیه سازی و بی ثباتی فضای جامعه در آستانه انتخابات هستند.

گوایدو که با حمایت آمریکا و متحدانش خود را رئیس دولت موقت ونزوئلا می خواند، بیش از هر چیز در تلاش است تا با متهم کردن دولت قانونی این کشور در خصوص برگزاری انتخابات، اعتبار کاسته شده مخالفان در میان مردم ونزوئلا را برگرداند.

بر این اساس روز گذشته خوان گوایدو کارزاری را در میان مردم برگزار و این موضوع را مطرح کرد که آیا در انتخابات ونزوئلا شرکت می کنند یا آن را به واسطه تقلب احتمالی و گسترده در اعلام نتایج، تحریم می کنند؟

گوایدو همچنین مانند قبل ادعا کرد که مردم این کشور خواهان تغییر دولت هستند و به همین سبب از تلاش خود در جهت مخالفت با مادورو دست بر نخواهند داشت.

دولت ونزوئلا در حالی با مخالفان داخلی و اقدامات غیر قانونی آن ها مواجه است که فشارهای خارجی بر این کشور ادامه دارد. واشنگتن که از ابتدا به عنوان اصلی ترین حامی گوایدو خود را معرفی کرده، اعلام کرده است که نتایج این انتخابات را به رسمیت نخواهد شناخت و همین موضوع به گوایدو و گروه مخالف همراهش جسارت می دهد تا در داخل این کشور اقدامات خلاف قانون بیشتری را صورت دهند.

در سویی دیگر، اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است دولت ونزوئلا انتخابات 6 دسامبر را باید به زمان دیگری موکول کند؛ در غیر این صورت این اتحادیه نیز نتایج آراء را نمی پذیرد. بهانه اصلی اروپا همه گیری ویروس کرونا و وجود شرایط دشوار برای برگزاری انتخابات است. کشورهای اروپایی در حالی  همه گیری کرونا را بهانه کرده اند که فشار تحریم ها در این دوران، نه تنها از سر مردم ونزوئلا برداشته نشده است، بلکه در برخی موارد سخت تر نیز دنبال می شود.

دولت ونزوئلا از چند ماه پیش، ضمن اعلام تاریخ برگزاری انتخابات از سازمان های بین المللی به صورت رسمی دعوت کرد تا برای نظارت بر این انتخابات به ونزوئلا سفر کنند و از نزدیک ناظر بر روند برگزاری و شمارش آراء باشند. با این حال برخی کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا این دعوت را با تبیین شرایطی جدید برای انتخابات نپذیرفتند.

این وضعیت در حالی اتفاق افتاد که حتی برخی از احزاب مخالف دولت نیز اعلام کردند در انتخابات پارلمانی شرکت خواهند کرد و در این موضوع از گوایدو پیروی نخواهند کرد؛ با این حال خوان گوایدو با اقدامات اخیر خود نشان داده است که کماکان به حمایت آمریکا و متحدانش دل بسته است و در جهت ایجاد تنش در ونزوئلا گام بر می دارد.

محمد استادولی

115

بیشتر بخوانید:

نفت در سیاست معاصر ونزوئلا چه نقشی ایفا می کند؟

ونزوئلا: گوایدو بزرگترین شکست سیاسی آمریکا بوده است

تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا ضد ونزوئلا