ایران پرس: در ادامه اقدامات جنایتکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی، «محسن فخری‌زاده» دانشمند برجسته ایرانی، روز جمعه در شهر آبسرد استان تهران در یک حمله تروریستی به شهادت رسید.

این اقدام واکنش های متعددی را از جمله از جانب سازمان ملل به دنبال داشته است.

«اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد جمعه شب به وقت تهران با انتشار پیام‌هایی در توییتر به ترور شهید محسن فخری زاده واکنش نشان داد.

کالامارد در توییتر نوشت: "یک قتل هدفمند فراسرزمینی خارج از درگیری‌های نظامی و محروم کردن عامدانه یک انسان از حق زندگی، نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر و نقض منشور ملل متحد که استفاده از قوه قهریه فراسرزمینی در دوران صلح را منع می‌کند، به شمار می‌رود."

گزارشگر ویژه سازمان ملل: ترور دانشمند ایرانی نقض منشور ملل متحد است

اشاره این مقام سازمان ملل به اقدام غیر قانونی رژیم صهیونیستی است که حداقل از سال 2018 به دنبال ترور شهید فخری زاده بوده است.

با موضع گیری صریح اگنس کالامار گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره غیر قانونی بودن این اقدام جنایتکارانه اسرائیل شکی به جا نمی ماند که رژیم صهیونیستی از ناقضان اصلی قوانین بین المللی بوده ودر راستای سیاست های تجاوزکارانه خود هیچ اعتنایی به این قوانین و هنجارها ندارد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آوریل 2018 صراحتا از شهید فخری زاده نام برده و مدعی شده بود که وی یکی از دانشمندان هسته ای ایران است. نتایاهو گفت: "محسن فخری‌زاده! این اسم را به خاطر داشته باشید."

 با توجه به سابقه رژیم صهیونیستی در توسل به تروریسم برای جلوگیری از موفقیت‌های علمی - تحقیقاتی ایران، این اظهارات یکی از روشن‌ترین اشاراتی بود که از اهداف شوم این رژیم در قبال یکی دیگر از چهره‌های برجسته علمی ایران خبر می‌داد. یکی از آخرین خدمات شهید فخری زاده نقش برجسته وی در تولید اولین کیت بومی تشخیص کرونا بود.

مساله مهم این است که سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان به عنوان حافظ صلح و امنیت بین المللی چه وظیفه ای دراین زمینه بر عهده دارند؟

با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی در سال های اخیر در راستای تروریسم دولتی، اقدام به ترور دانشمندان هسته ای ایران کرده است و پنج نفر از آنها را به شهادت رسانده است، اما هیچ اقدام موثری برای جلوگیری از تداوم این روند جنایتکارانه از جانب نهادهای بین المللی انجام نشده است.

همین موضع انفعالی باعث شد تا دولت ترامپ نیز در ژانویه 2020 در اقدامی جنایتکارانه سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در بغداد در عملیاتی تروریستی به شهادت برساند. دراین زمینه نیز سازمان ملل صرفا به موضع گیری لفظی قناعت کرد و هیچ اقدام موثری انجام نداد.

اکنون نیز «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به جای موضع گیری صریح و محکومیت اقدام جنایت کارانه اسرائیل صرفا خواهان خویشتن داری همه طرف ها  و جلوگیری از تشدید تنش ها شده است.

سئوال اینجاست که آیا ایران اقدام به ترور دانشمندان اسرائیلی کرده یا این رژیم صهیوینستی است که در سایه سکوت وبی تفاوتی نهادهای بین المللی همچنان به اقدامات تروریستی وجنایتکارانه خود علیه  دانشمندان ایرانی ادامه می دهد.

به نظر می رسد که همچنان رویکردهای دوگانه در زمینه برخورد با تروریسم در غرب و متاسفانه در سازمان ملل وجود دارد.

دکتر «اسعد ابوخلیل» استاد دانشگاه کالیفرنیا در واکنش به ترور محسن فخری زاده دانشمند ایرانی در توییتر نوشت: "تصور کنید اگر ایران یا یک دولت دیگر که با آمریکا همسو نیست دانشمندان هسته‌ای اسرائیلی را ترور می‌کرد. میتوانید خشم و عصبانیت حکومتهای غربی، رسانه ها، تاجران حقوق بشر یا اتاق فکرهایشان هایشان را تصور کنید؟"

«مجید تخت‌روانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت این سازمان خواستار محکوم کردن ترور شهید محسن فخری‌زاده شد و گفت: "نشانه‌های جدی مسئولیت اسرائیل در این ترور وجود دارد." وی ضمن اخطار به ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در انجام اقدامات ماجراجویانه علیه ایران، بر حق ایران برای اتخاذ تمام اقدامات لازم در دفاع از مردم و تامین امنیت خود، تاکید کرده است.

اکنون جمهوری اسلامی ایران خواهان واکنش قاطع و فوری شورای امنیت و سازمان ملل به این جنایت جدید رژیم صهیونیستی است که با چراغ سبز آمریکا انجام شده است. مساله موضع گیری های ضعیف و یا بی تفاوتی در این زمینه صرفا باعث جری شدن هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی و آمریکا خواهد شد.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

ترور «محسن فخری زاده»؛ تکرار سناریوی شکست خورده بازدارندگی رویش علمی در ایران

ونزوئلا حادثه ترور دانشمند ایرانی را محکوم کرد

نیویورک تایمز اسرائیل را عامل ترور معرفی کرد