ایران پرس: «محسن فخری زاده» رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح عصر دیروز (جمعه) در یک حمله تروریستی در حومه تهران به شهادت رسید.

این نخستین بار نیست که یک دانشمند ایرانی هدف اقدام تروریستی قرار می گیرد. با توجه به موارد مشابه از این ترورها در سال های قبل، دو پرسش اساسی مطرح می شود:

نخست آنکه، انگیزه‌ و اهداف ترور دانشمندان و بویژه نخبگان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران چیست؟

دوم آنکه، ترور دانشمندان هسته‌ای ایران توسط کدام دولت‌ها و سازمان های تروریستی طراحی و با همکاری چه عناصری انجام می شود؟

بی تردید یکی از اهداف این ترورها ایجاد وقفه در رشد و بالندگی ایران در مباحث علمی، دفاعی و دانش هسته ای است. شخصیت های ایرانی ترور شده، دانشمند بوده اند و هیچ گونه تهدیدی برای کشورهای دیگر ایجاد نکرده اند. تنها دلیل ترور آنها ترس از دانش آنها و پیشرفت ملت ایران است.

شهید فخری زاده نیز از جمله دانشمندان برجسته و یکی از پنج شخصیت ایرانی است که در فهرست 500 نفری قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی معرفی شده است.

اما در پاسخ به سوال دوم باید گفت، عوامل رژیم صهیونیستی پیش از این چند دانشمند هسته‌ای ایران را ترور کرده اند. ترور «مجید شهریاری» و «مسعودعلی‌محمدی» از جمله این اقدامات تروریستی است. ترور محسن فخری زاده نیز از همین زاویه مورد توجه محافل خبری قرارگرفته است.

ردپای رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان برجسته ایران

شبکه خبری المیادین در گزارشی پس از انتشار خبر ترور دانشمند برجسته ایران؛ به نقل از رسانه های صهیونیستی از احتمال دست داشتن تل آویو در این ترور به اظهارات اخیر «بنیامین نتانیاهو» اشاره کرد که گفته است: "این هفته کارهای زیادی انجام داده ام که نمی توانم در باره همه آنها حرف بزنم."

«رونن برگمن» خبرنگار و تحلیلگر امنیتی اسرائیلی درمارس 2019، فاش کرد که موساد 15 دانشمند ایرانی را شناسایی کرده و 6 نفر از آن‌ها را که عمدتاً هنگام صبح در مسیر محل کارشان بودند، با بمب‌هایی که به خودروهای‌شان الصاق می‌شد، هدف قرار داد.

نشریه آلمانی «اشپیگل» نیز در گزارشی پس از شهادت شهید «داریوش رضاییان» نوشت: "ترور دانشمندان ایرانی کار موساد است." 

قرار داشتن نام برخی دانشمندان ترورشده در گزارش های محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی و دسترسی سازمان های صهیونیستی به اطلاعات محرمانه آژانس، موضوع مهم دیگری است که در آن زمان به شکل معنا داری ارتباط میان این جریان ها و ترورها را مطرح کرد.

«سیمور هرش» روزنامه ‌نگارتحلیلگر آمریکایی هم درمقاله ای با اشاره به اینکه ترور دانشمندان ایرانی پروژه‌ای مشترک میان اسرائیل و آمریکا  است، نوشت: "آمریکا از مدت‌ها قبل گروهی از اعضای منافقین را در صحرای «نوادا» برای انجام عملیات‌های خرابکارانه و ترور آموزش داده است."

در حالیکه کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم از هر فرصتی با اتهام های ساختگی و سناریوسازی های مختلف سعی می کنند ایران را عامل تروریسم و ناامنی نشان دهند، اکنون باید دید آیا این اقدامات تروریستی چگونه از نگاه مجامع بین‌المللی محکوم می شود؟

دشمنان ملت ایران نشان داده اند که برای رسیدن به اهداف خود از هیچ جنایتی از ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید سپاه قدس که در نابودی داعش و مبارزه با تروریسم مورد حمایت آمریکا، اسراییل و عربستان نقش بزرگی داشت تا حذف فیزیکی و ترور دانشمندان ایرانی در عرصه های علمی و دفاعی رویگردان نبوده اند.

این جنایات قطعا تحت پیگیری قرارمی گیرد و پاسخ آن داده خواهد شد. اگرچه ازدست دادن نخبگان و دانشمندانی همچون محسن فخری زاده برای ملت ایران یک ضایعه است، اما طراحان این جنایات بازهم دچار خطای محاسباتی شده اند، چراکه رویش های علمی در ایران نهادینه شده است و قطعا راه این شهیدان با عزم و اراده قوی تری دنبال خواهد شد.

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

انتقام سختی در انتظار عوامل این اقدام جنایت کارانه خواهد بود

گفت‌وگوی ایران‌پرس با نایب رییس کمیسیون امنیت ملی درباره ترور شهید فخری‌زاده

بیانیه وزارت دفاع درباره شهادت محسن فخری‌زاده

آخرین خبرها از ترور دانشمند کشورمان