به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «آنتونیو گوترش» روز سه شنبه در این بیانیه تاکید کرد: "طرفهای یمنی تنها از طریق گفتوگو قادر به توافق بر سر یک آتشبس سراسری در کشور و اتخاذ اقدامات اعتمادبخش در حوزه اقتصادی و بشردوستانه هستند تا رنج مردم یمن را کاهش دهند و فرایند سیاسی فراگیر را به منظور حصول به یک راه حل جامع مبتنی بر مذاکره جهت پایان دادن به این جنگ احیا کنند."
دبیرکل سازمان ملل در پیام تازه خود درباره یمن، بار دیگر اشاره مستقیمی به ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی نکرد و صرفا از «طرفهای یمنی» خواست به مذاکره روی بیاورند.
بر اساس این گزارش تا اواسط سال 2021 بیش از 15 میلیون نفر در یمن با خطر مواجهه با سطوح نگرانکننده گرسنگی روبرو هستند.
چهارمین دور مذاکرات صلح یمن از 6 دسامبر 2018 با حضور طرفهای یمنی به ریاست "مارتین گریفیتس" Martin Griffiths نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در استکهلم سوئد آغاز شد و روز پنجشنبه 13 دسامبر 2018 با توافق درباره آتشبس در الحدیده، به کار خود پایان داد.
آتشبس مورد توافق در سوئد میان میان هیأت اعزامی از صنعاء و هیأت ریاض از بامداد سهشنبه 18 دسامبر 2018 در استان الحدیده غرب یمن آغاز شده اما ائتلاف سعودی هر روز آن را نقض می کند.
بندر الحدیده اصلی ترین مسیر ارسال کمک های بشردوستانه به یمن است.
با گذشت بیش از دو سال از امضای آن، توافق استکهلم در میان اتهامزنیهای دو طرف به یکدیگر همچنان بر روی کاغذ باقی مانده است.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است. تجاوز نظامی عربستان کشور فقیر یمن را با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه کرده است.
117
بیشتر بخوانید:
ادامه نقض توافق استکهلم توسط عربستان در سایه انفعال سازمان ملل/تحلیل
تاکید دبیرکل انصار الله یمن بر ایستادگی در برابر متجاوزان