ایران پرس: با گسترش شیوع بیماری کووید-19 و شرایط ناشی از عملکرد دولت های آمریکا، بحران های اجتماعی و اقتصادی در این کشور افزایش یافته است چنانکه «کامالا هریس» معاون «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب آمریکا در مورد افزایش گرسنگی در این کشور هشدار داد.

کامالا هریس با اشاره به اینکه از هر هفت خانواده در جورجیا یکی از گرسنگی رنج می‌برد، تاکید کرد: "ما شاهد بحران گرسنگی در آمریکا هستیم و خانواده‌های زیادی از گرسنگی رنج می‌برند؛ همچنین از هر شش خانواده در جورجیا یک خانواده در پرداخت اجاره خانه با مشکل روبروست."

بحران گرسنگی و افزایش فقر به معضلی جدی در آمریکا تبدیل شده است. مدیریت نادرست «دونالد ترامپ» در کنترل و پیشگیری از بیماری کووید- 19 و انکار آن در مقاطع مختلف زمانی، همچنین عدم موافقت وی با اعمال قرنطینه های طولانی، فقدان تجهیزات و وسایل پزشکی و بهداشتی مورد نیاز و هزینه های سنگین درمان سبب شده تا آمریکا با بیش از 18 میلیون 400 هزار مبتلا و بیش از 326 هزار جان باخته، در صدر آمارهای کرونا در جهان قراربگیرد.

این شرایط سبب بحران اقتصادی و بیکاری هزاران آمریکایی همچنین افزایش فقر و تشدید شکاف طبقاتی در این کشور شده است.

«دن کوک» وکیل مدافع حقوق بشر آمریکایی در این زمینه می گوید: "پیش از شیوع کرونا، شکاف بین فقیر و غنی در آمریکا بیشترین شکاف در دنیای غرب بود، اما اکنون این شکاف بیشتر نیز شده است؛ طبقه حاکم از این بیماری همه گیر برای ثروت اندوزی بیشتر و فقیر کردن میلیون‌ها آمریکایی استفاده کرده است."

افزایش میزان گرسنگی در آمریکا، نشانه شکست در سیاستگذاری های واشنگتن

براساس آمارهای منتشر شده، از زمان شیوع ویروس کرونا، فقر و گرسنگی در شهرهای مختلف آمریکا چند برابر شده است. برای مثال، در نیویورک، شمار افراد گرسنه و فاقد امنیت غذایی، دو برابر شده و به حدود دو میلیون نفر رسیده ‌است.

همچنین تعطیلی مشاغل در آمریکا به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا، تقاضا را برای دریافت بسته‌های کمکی به شدت افزایش داده است. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، 18 میلیون کودک معادل یک چهارم کودکان آمریکایی ممکن است به کمک غذایی نیاز پیدا کنند که این رقم نسبت به سال 2018، 63 درصد افزایش یافته است.

«آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: "افزایش میزان گرسنگی در کشور نشانه شکستی وحشتناک در سیاستگذاری آمریکا است."

این شرایط درحالی است که فقط در سال 2020، 740 میلیارد دلار به بودجه نظامی در آمریکا اختصاص داده شده است. در 20 سال اخیر، بیش از 10 تریلیون دلار از پول مالیات دهندگان آمریکایی صرف امور نظامی و جنگی شده است.

فقط جنگ های پس از 11 سپتامبر 2001 آمریکا حدود هشت تریلیون دلار هزینه مستقیم داشته است که با احتساب هزینه های غیر مستقیم این جنگ ها، قریب به 40 تریلیون دلار از سرمایه و دارایی مردم آمریکا برای ماجراجویی های برون مرزی هیات حاکمه این کشور از میان رفته است.

در حالی که اگر حتی 10 درصد چنین پول هایی برای رفع فقر و گرسنگی مردم آمریکا هزینه می شد یا صرف بازسازی زیرساخت های فرسودی این کشور می شد، اکنون آمریکا این اندازه با معضلات و مشکلات اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم نمی کرد.  

با این حال، برای جنگ طلبان آمریکایی که از آنان به عنوان «سهامداران جنگ» نیز یاد می شود، خونریزی و کشتار در اقصی نقاط جهان به مراتب مهم تر از رفع فقر در میان میلیون ها شهروند آمریکایی است. دراین میان، تفاوت چندانی نیز میان سیاستمداران جمهوریخواه و دموکرات وجود ندارد. 

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

ثبت بالاترین میزان مرگ در تاریخ آمریکا

هریس: سه میلیون دانش آموز آمریکایی به اینترنت دسترسی ندارند