کمیته پنجم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با پیشنهاد ضد برجامی آمریکا مخالفت کرد تا دولت «دونالد ترامپ» آخرین ضربه را از این توافق در روز آخر سال 2020 دریافت کند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، تلاش آمریکا برای قراردادن دو بند اضافه بر بودجه 2021 سازمان ملل که مختص به احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران بود؛ با مخالفت 142 کشور مواجه شد و شکست خورد.

استدلال طرف آمریکایی بر این بود که کمیته تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران باید کار خود را از سر بگیرد، چون آمریکا از برجام خارج شده و از نگاه واشنگتن دیگر برجامی در کار نیست.

اما تنها 10 کشور با این دیدگاه آمریکا همراهی کردند. 110 کشور مخالف این طرح بودند و 32 کشور نیز رای ممتنع دادند.

«اسحاق آل حبیب» معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هم این اقدام آمریکا را یک اقدام سیاسی خواند و خواستار رای‌گیری درباره این پیشنهاد شد.

وی برجام را یک دستاورد دیپلماسی چندجانبه درباره بحران ساختگی طولانی مدت علیه ایران دانست و یادآور شد: "قطعنامه 2231 به اتفاق آرا تصویب شد و برنامه جامع اقدام مشترک را مورد تایید قرار داد."

سفیر ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد به موجب این قطعنامه، تمام سازوکارهای تحریم‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران برچیده شد.

آل حبیب، تلاش آمریکا را از بین بردن برجام توصیف کرد و گفت: حرکت آمریکا برای اعمال مکانیسم ماشه توسط 13 عضو شورای امنیت رد شد و تاکید کردند که تنها اعضای مشارکت کننده در برجام حق استفاده از سازوکارهای در نظر گرفته شده را دارند.

وی با تاکید بر اینکه اقدام آمریکا از هیچ مبنای قانونی برخوردار نیست، افزود: "آیا مجمع عمومی مجاز است که برای آنچه که شورای امنیت با آن مخالفت کرده است، بودجه تامین کند؟"

117

بیشتر بخوانید:

حمایت 150 عضو کنگره آمریکا از بازگشت بایدن به برجام

تخت روانچی: هرگونه پیشنهاد مذاکره مجدد درباره برجام خلاف قطعنامه 2231 است