ایران پرس: در ادامه سیاست های خصمانه آمریکا علیه ونزوئلا، دادگاهی در آمریکا حکم فروش شرکت پالایشگاهی سیتگوی ونزوئلا را صادر کرد.

شرکت پالایشگاهی "سیتگو" واحدی از کمپانی نفت دولتی ونزوئلا به نام "پترولئوس" است که دادگاهی فدرال در ایالت "دلاور" فروش آن را تصویب کرد.

فروش سهام این شرکت به عنوان راهی برای اجرای درخواست یک شرکت معدن کانادایی موسوم به "کریستالکس" است. این شرکت کانادایی خواهان دریافت 1.4 میلیارد دلار غرامت بابت توقیف دارایی‌های خود در شرکت سیتگو است.

مبلغی که با توجه به تحریم های پولی و بانکی آمریکا علیه ونزوئلا امکان پرداختش از سوی دولت مادورو وجود ندارد. در این راستا "خورخه آرزا" وزیر خارجه ونزوئلا این تصمیم را یک تقلب دانست که هدفش سرقت دارایی‌های اصلی مردم ونزوئلا در خارج از کشور است و گفت: ونزوئلا هرگز در دفاع از حقوق و منافعش دست بر نمی‌دارد.

 وی در عین حال مخالفان مادورو را به انجام چنین اقداماتی متهم کرد و گفت: وکلایی که با خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا کار می‌کنند، چنین طرح هایی را مطرح می‌کنند.

فشارهای آمریکا علیه ونزوئلا در قالب های مختلف سیاسی و اقتصادی ادامه دارد، در واقع دولت آمریکا که به ویژه طی چهار سال گذشته از انواع شیوه ها برای اعمال فشار و سرنگونی نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا استفاده کرده است و عملا با شکست مواجه شده است؛ همچنان می کوشد از هر ابزاری برای مداخله و اعمال فشار بر دولت ونزوئلا استفاده کند چنانکه اکنون و در این موضوع نیز رای به فروش شرکت پالایشگاهی سیتگو که واحدی از کمپانی نفت دولتی ونزوئلا است، داده است.

صنایع نفت ونزوئلا از جمله صنایع مهم و زیربنایی در اقتصاد این کشور محسوب می شوند که آمریکا با حربه های متفاوت تلاش کرده است با فلج کردن این صنعت، فشارهای اقتصادی و اجتماعی را بر دولت چپگرای ونزوئلا افزایش دهد.

عدم فروش قطعات مورد نیاز برای تعمیر و بازسازی تاسیسات پالایشگاهی، تحریم خرید نفت و عدم جابه جایی پول از جمله اقداماتی است که سبب ایجاد کمبود و تشدید مشکلات در ونزوئلا شده است.

"کارلوس رونCarlos Ron"، معاون وزیر خارجه ونزوئلا با تاکید بر اینکه تجارت ونزوئلا با هر کشور دیگر در راستای حق حاکمیت این کشور و معیارهای  قانونی است، گفت: موضوعی  که تمام جهان باید نگران آن باشد، نادیده گرفته شدن قوانین بین‌المللی از سوی دولت آمریکا است.

این شرایط با توجه به همه گیری بیماری کووید -19 و نیاز به خرید اقلام پزشکی و بهداشتی همچنین تهیه واکسن شرایط را سخت تر کرده است. به طوری که رئیس جمهور ونزوئلا  رسما اعلام کرده است به دلیل جلوگیری آمریکا و اتحادیه اروپا از آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده این کشور، کاراکاس قادر به خرید واکسن کرونا نیست.

با این حال دولت مادورو با حمایت مردم این کشور و توسعه روابط با کشورهایی چون ایران و روسیه و چین توانسته است بر مشکلات خود فائق آید، اعزام نفتکش های حاوی بنزین از سوی ایران به ونزوئلا طی ماه های گذشته با وجودهمه فشارها و تهدیدات آمریکا از این جمله است.

اکنون بار دیگر دادگاهی در آمریکا رای به فروش سهام شرکت پتروشیمی متعلق به ونزوئلا داده است، در واقع مقامات آمریکا همچنان سیاست خصمانه خود را ادامه داده و از هیچ اقدامی حتی ورود به دعوی خصوصی در راستای اعمال فشار بر دولت ونزوئلا دریغ نمی کنند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

112

بیشتر بخوانید:

تغییر سیاست‌های اروپا نسبت به ونزوئلا

آمریکا دو مقام قضائی ونزوئلا را تحریم کرد