سازمان ملل بطور علنی محاکمه مقامات میانمار به اتهام نسل کشی اقلیت مسلمانان روهینگیا را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محققان سازمان ملل در گزارشی اعلام کردند که ارتش میانمار اقدام به کشتار جمعی و تجاوز گروهی به مسلمانان روهینگیا با «قصد نسل کشی» کرده و فرمانده کل ارتش و پنج ژنرال ارتش میانمار باید مطابق قوانین بین المللی برای این جرایم سنگین محاکمه شوند.

کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود به شدت از شرکت «فیسبوک» به علت مجاز دانستن تحریک خشونت و نفرت پراکنی از طریق این رسانه انتقاد کرده‌اند.

فیسبوک در واکنش به گزارش سازمان ملل اعلام کرد که حساب های کاربری ۲۰ تن از مقامات و سازمان‌های میانمار را که بنا بر اعلام یک هیات سازمان ملل مرتکب نقض حقوق بشر شده اند، مسدود کرده است.

کارشناسان سازمان ملل همچنین «آنگ سان سوچی» رهبر حزب اتحادیه ملی دموکراسی میانمار را به علت استفاده نکردن از جایگاه اخلاقی خود برای محافظت از غیرنظامیان مقصر دانستند.

این گزارش در حالی منتشر شده است که بامداد دوشنبه 12 بهمن ارتش میانمار، «وین مینت» رئیس جمهور، «آنگ سان سوچی» رئیس حزب حاکم و چندین تن دیگر از مقامات این کشور را بازداشت کرد.

از 25 اوت 2017 تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، هزاران نفر کشته و زخمی شده‌اند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیاست.

مسلمانان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است، ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.

دولت میانمار اقلیت روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می‌داند که از بنگلادش به آن کشور رفته‌اند، درحالی که سازمان ملل متحد این گروه را اقلیتی می‌داند که تحت بیشترین آزار و شکنجه در جهان قرار دارند.

 

117

بیشتر بخوانید:

اعتراف دو نظامی میانمار به کشتار مسلمانان روهینگیا

تداوم کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار