در این راستا تبعیض در دریافت واکسن کرونا میان سفیدپوستان و رنگین پوستان این روزها به شدت احساس می شود.
شبکه تلویزیونی «سی.ان.ان» در این زمینه اعلام کرد: "برای برخی از جوامع رنگین پوست آمریکا که به شدت از کرونا ضربه خورده اند، فقدان دسترسی به واکسن مشکلی جدی و واقعی است. این گروههای جامعه آمریکا بسیاربه واکسن نیاز دارند، اما امکان دسترسی برای آنها فراهم نیست."
تبعیض نژادی و نژادپرستی همواره به عنوان یک معضل جدی در جامعه آمریکا مطرح بوده است، چنانکه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ضمن اذعان به تبعیض و نژادپرستی سیستمی در این کشور، گفت: "ما هرگز به طور کامل، اصولی که این کشور بر آن بنا نهاده شده را رعایت نکرده ایم."
تبعیض نژادی، خصوصیات بارز جامعه آمریکا
تبعیض نژادی و خشونت گسترده و نظاممند علیه رنگین پوستان به ویژه سیاهان همواره به عنوان یکی از خصوصیات بارز جامعه آمریکا از زمان تشکیل این کشور مطرح بوده است و به رغم مبارزات گسترده سیاه پوستان برای احقاق حقوق خود، آنها همچنان قربانی انواع تبعیضها و خشونتها هستند.
سیاهان آمریکایی که دومین اقلیت نژادی در آمریکا بعد از لاتین تبارها به شمار می روند حدود 14 درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند، اگرچه این اقلیت ها همواره با تبعیض رو به رو بوده اند اما طی سال های ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» خشونت و تبعیض علیه آنها فزونی یافته است به طوری که آنها اکنون حتی در موضوع واکسن کرونا نیز در اولویت آخر قرار دارند.
«برندا هانگ» از ساکنان منطقه بیرمنگهام که چندین ساعت در صف منتظر مانده برای اینکه بتواند نام خود را در فهرست دریافت کنندگان واکسن مقابله با کووید- 19 ثبت کند، در این باره می گوید: "من میدانم که نژادپرستی و نابرابری چیست؛ برنامه واکسیناسیون بی اثر و ناکارآمد است و ما را به شدت مستاصل کرده است."
این شرایط در حالی است که مقامات آمریکا همواره خود را مدافع حقوق بشر و برابری انسان ها دانسته وبسیاری از کشورها را به اتهام نقض حقوق بشر شماتت کرده و مورد شدیدترین مجازات های سیاسی و اقتصادی قرار داده اند.
تبعیض در جامعه آمریکا حتی میان زن و مرد نیز در سطوح مختلف کاری وجود دارد به طوری که براساس گزارش های منتشر شده، زنان به دلیل نابرابری درآمدی به طور متوسط 406 هزار دلار در طول عمرکاری خود نسبت به مردان کمتر دریافت می کنند.
سناتور« برنی سندرز» در این زمینه می گوید: "ما باید این واقعیت را بپذیریم که در سال 2021 زنان برای هر یک دلار پرداخت شده برای انجام کار مشابه با مردان، فقط 0/82 دلار دریافت کردند. من معتقدم که ما می توانیم در این کشور به عدالت اقتصادی دست پیدا کنیم، این به معنای پرداخت برابر برای کار برابر است."
نابرابری و تبعیض درجامعه آمریکا فقط به این موارد خلاصه نمی شود. بلکه می توان نمونه این نابرابری ها را در تقسیم ثروت نیز دید، در حالی که فقط چند خانواده ابرثروتمند، بیش از نیمی از ثروت جامعه را در اختیار دارد، میلیون ها آمریکایی زیر خط فقر زندگی می کنند و حتی برخی از آنان توان خرید مواد غذایی برای گذران عمر را ندارند.
در واقع مصداق های بسیاری برای نابرابری ها براساس نژاد، جنسیت، مذهب و درآمد، در جامعه آمریکا وجود دارد و به رغم همه شعارهای مقامات آمریکا این معضلات روز به روز جدی ترو شکاف ها عمیق تر شده است، به طوری که سال 2020 شاهد تظاهرات های متعددی حتی علیه بی عدالتی و رفتارهای تبعیض آمیز پلیس آمریکا بودیم.
اکنون نیزبا شیوع ویروس کرونا و واکسیناسیون این موضوع علنی تر شده است. به نظر می رسد زمان آن رسیده است که مقامات آمریکا حداقل در بخش درمان و واکسیناسیون فارغ از شعارها وبی توجه به نژاد و ملیت، با اتخاذ رویکردهای عدالت خواهانه حق دسترسی برابر را برای شهروندان این کشور فراهم آورند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
اقدام تبعیض آمیز ترامپ برای اولویت آمریکاییها جهت دریافت واکسن کرونا