ایران پرس: خشونت و تبعیض نژادی همچنان به عنوان یک معضل جدی و گسترده درجامعه آمریکا وجود دارد و بسیاری از مهاجران و رنگین پوستان به شدت مورد حمله های خشونت بار قرار می گیرند

در تازه ترین اتفاق، یک زن 65 ساله آسیایی تبار در روز روشن در پیاده روی «منهتن» نیویورک آمریکا مورد حمله مردی قرار گرفت و با لگد او به زمین پرت شد و سپس مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

این چندمین مورد طی چند ماه اخیر است که مهاجران کشورهای مختلف از جمله آسیایی ها و رنگین پوستان مورد حمله افراد قرار می گیرند. براساس آمار مرکز آمریکایی‌های آسیایی تبار، بیش از نیمی از سالمندان آسیایی تبار در آمریکا در طول همه گیری کرونا، قربانی احساسات نژادپرستانه شده اند.

مقصر دانستن چین در شیوع بیماری کووید -19 نزد افکار عمومی بسیاری از آمریکایی ها که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین این کشور بسیار بر آن تاکید داشت، از جمله عوامل تشدید این حملات است.

«کاتریک راماکریشنان» مدیر گروه «توقف نفرت علیه شهروندان آسیایی ‌تبار در آمریکا» اعلام کرد که در سال 2020، بیش از 2 هزار و 800 مورد گزارش جرائم متعصبانه مرتبط با شیوع ویروس کرونا علیه آسیایی‌تبارها در سراسر این کشور ثبت شده و بسیاری از حوادث مشابه، از نظر پنهان مانده است.

موضوع تبعیض نژادی و خشونت علیه مهاجران اگرچه موضوع تازه ای در جامعه آمریکا نیست، اما طی چهار سال گذشته با رویکردی که دونالد ترامپ داشت این موضوع تشدید شده است، به طوری که حتی در روند دادگاه قضایی نیز تعجیلی برای مجازات خاطیان وجود ندارد.

در این راستا «جف استورمز» وکیل مدافع خانواده‌ «جورج فلوید» از بی تفاوتی مردم آمریکا نسبت به جنایت‌هایی عمدی که ضد سیاهپوستان اتفاق می‌افتد انتقاد کرد و از آمریکایی‌ها خواست دیگر در برابر ظلم و ستم به سیاهپوستان بی تفاوت نمانند.

جورج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی بود که در مه 2020 در شهر مینیاپلیس ایالت مینه سوتا توسط یک افسر پلیس آمریکایی درکمال خونسردی و بیرحمی، به قتل رسید.

اگرچه با قتل وی اعتراضات مدنی در بسیاری از ایالات آمریکا صورت گرفت و موضوع خشونت و تبعیض نژادی بار دیگر توسط بخش زیادی از شهروندان و فعالان حقوق بشر مورد اعتراض واقع شد اما عملا تاکنون اقدامی علیه پلیس قاتل صورت نگرفته است.

این شرایط در حالی است که با ادامه روند همه گیری بیماری کووید- 19 رنگین پوستان و مهاجران در شرایط سخت تری قرار گرفته اند. آنان حتی در روند واکسیناسیون کرونا، دسترسی به دارو و درمان و خدمات پزشکی و حتی در قبرستان ها با تبعیض های گسترده ای روبه رو هستند. 

تارنمای هیل در این زمینه گزارش داد: "هر چند نژادپرستی نظام مند در حیات عمومی آمریکا مورد انتقاد قرار می گیرد اما به طور مخفیانه در گورستان آمریکا هم جریان دارد. به طوری که چندی پیش مسئولان گورستان« اوکلین اسپرینگز» از دفن معاون سیاه پوست پلیس این ایالت به دلیل مقرراتی که فقط به سفیدپوستان اجازه دفن در این گورستان را می دهد خودداری کردند.

«بیل دی بلازیو» شهردار نیویورک نیز نابرابری نژادی را در تزریق واکسن کرونا در این شهر آمریکا تایید کرد و گفت: "درصد بسیار پایینی از شهروندان سیاه پوست و لاتین تبار در مقایسه با شهروندان سفید پوست و آسیایی تبار واکسن کرونا دریافت کرده اند."

تبعیض واقعیت انکارناپذیر جامعه آمریکا

اگرچه چندی پیش «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا با اذعان به تبعیض و نژادپرستی سیستمی در این کشور وعده اصلاح آن را داد، اما نفوذ تفکر برتری جویانه سفیدپوستان، وجود قوانین نوشته و نانوشته تبعیض آمیز، ظلم نهفته علیه مهاجران و سیاه پوستان و عدم دسترسی آنان به امکاناتی چون تحصیل و رفاه، عدم اجرای حکام تنبیهی علیه مجرمان تبعیض نژادی سبب شده به رغم همه شعارها، مهاجران و رنگین پوستان همچنان در فشار و تحت آزار و اذیت باشند و عملا از بین بردن تبعیض ها تنها دستمایه شعارهای سیاسی دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در رقابت های انتخاباتی قرار گیرد.

اکنون با ادامه روندهمه گیری کرونا، خشونت علیه مهاجران نیز بیش از پیش از سوی شهروندان عادی این کشور افزایش یافته است و به نظر می رسد در بحران کنونی تنها انجام اقداماتی قانونی از سوی مقامات این کشور می تواند تا حدودی شرایط را تعدیل نماید.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

ادامه خشونت‌های نژادی در آمریکا؛ حمله به یک زن 65 ساله آسیایی تبارتداوم سایه نابرابری و تبعیض بر جامعه آمریکا