ایران پرس: در حالی که «جوبایدن» وعده بهبود روابط واشنگتن با هاوانا را داده بود، اما با گذشت چند ماه از دوره ریاست جمهوری وی، عملا تغییری در سیاست های واشنگتن رخ نداده است.

در این راستا، «آلخاندرو خیل» وزیر اقتصاد کوبا گفت: "جو بایدن از زمان به دست گرفتن قدرت در آمریکا حتی یک میلیمتر هم از سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا تکان نخورده است، چنان که تحریم‌های جنایتکارانه ترامپ علیه مردم کوبا همچنان بر قوت خود باقی است و بایدن هیچ یک از آنها را لغو نکرده است."

آمریکا حدود شش دهه است که کوبا را به بهانه ‌های واهی، تحت شدیدترین تحریم های سیاسی و اقتصادی قرار داده است؛ این تحریم در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بیش از پیش فزونی  و تنش سیاسی میان دو کشور افزایش یافت.

در واقع دونالد ترامپ از زمانی که به قدرت رسید، روند تنش‌زدایی که پس از دهه ها در روابط میان هاوانا - واشنگتن در زمان «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا، آغاز شده بود را  کنار گذاشت و با تشدید فشارها علیه کوبا به ویژه با اعمال تحریم های جدید، تلاش کرد تا کوبا را تابع سیاست های واشنگتن گرداند.

تلاش آمریکا برای براندازی دولت‌های چپگرای آمریکای لاتین

در واقع مقامات آمریکا به ویژه طی دهه اخیر تلاش کردند تا با تهدیدات بی سابقه و تشدید فشارهای مالی و اقتصادی علیه کوبا و دیگر کشورهای چپگرای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، در راستای براندازی آنها گام بردارند.

با نامزدی جو بایدن در انتخابات 2020 آمریکا، وی وعده بهبود روابط با کوبا و کم کردن تحریم ها علیه این کشور را داد، تحولات سیاسی در آمریکا همزمان با همه گیری بیماری کووید- 19 موضوع برداشتن تحریم ها به منظور کمک به کشورها برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی، واکسن و همچنین بهبود شرایط اقتصادی را بیش از پیش آشکار کرد چنانکه  سازمان ها و نهادهای بین المللی و گروه های طرفدار حقوق بشر بر آن تاکید کردند.

«میگل دیاز کانل» رئیس جمهوری کوبا به تازگی اعلام کرد: "سیاست ظالمانه آمریکا اگر در بیش از شش دهه گذشته، خانواده های کوبایی را با کمبودها مواجه کرده، در یکسال اخیر و در دوران بیماری همه گیری کرونا، این تحریم ها تقریبا خفه کننده بوده است."

در واقع تحریم های آمریکا علیه کوبا زیان های سنگین اقتصادی را بر این کشور تحمیل کرده است، به ویژه در شرایط کنونی حتی دستیابی این کشور به واکسن کووید- 19 را با مانع روبرو کرده است.

«برونو رودریگرز» وزیر امور خارجه کوبا در این زمینه در صفحه توییترش نوشت: "تحریم‌های ایالات متحده علیه کوبا، تولید واکسن های بومی علیه بیماری کووید- 19 را با مانع مواجه کرده است. در واقع محدودیت های تجاری و مالی علیه شرکت های کوبایی و اشخاص ثالث، تامین تجهیزات لازم به منظور مقابله با همه گیری کووید- 19 را به تاخیر می اندازد."

این شرایط در حالی است که بایدن در طول مبارزات انتخاباتی ضمن اذعان به اینکه سیاست های دونالد ترامپ باعث آسیب رساندن به مردم کوبا شده است و هیچ کمکی به ارتقای دموکراسی و حقوق بشر در این کشور نکرده، قول داده بود شرایط را بهبود بخشد.

ادامه شرایط قبلی حتی سبب اعتراض برخی مقامات و سناتوهای آمریکا شده است، چنانکه 80 سناتور دموکرات از بایدن خواستند در روابط با کوبا تجدید نظر کند.

«خوآن گونزالس» مدیر اصلی بخش نیم کره غربی در شورای امنیت ملی آمریکا در این زمینه گفت: "فرآیند نزدیکی به دولت کوبا تدریجی خواهد بود و آنها انتظار ندارند که سیاست باراک اوباما رئیس جمهور اسبق در قبال این کشور از سر گرفته شود."

اگرچه مقامات کوبا هرگز به وعده های آمریکا دل نبسته و آن را واقعی ندانسته اند.

«جان اس. کاوولیچ» رئیس انجمن اقتصادی و تجاری آمریکا - کوبا، در این زمینه گفت: "کسانی که به بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا امید بسته اند، با ناکامی آشکاری مواجه خواهند شد."

مقامات کوبا بارها تاکید کرده اند تحریم های اعمال شده آمریکا علیه کوبا غیر قانونی و نمونه روشن نسل کشی است، اکنون نیز بایدن برخلاف وعده هایش، فشارهای تحریمی را بر این کشور ادامه داده است؛.

به نظر می رسد رویکرد خصمانه آمریکا علیه کوبا همچنان ادامه دارد و مقامات کاخ سفید همچنان سودای تسلیم این کشور و دیگر کشورهای چپگرای این منطقه را نسبت به سیاست های واشنگتن دارند، خیالی که هرگز محقق نخواهد شد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

کوبا تحریم های جدید آمریکا را محکوم کرد

 آمریکا وزرات کشور و وزیر کشور کوبا را تحریم کرد