ایران پرس: میشل باشلت، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه گزارشی درباره جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با گروه‌های مقاومت فلسطینی و حملات جنایتکارانه به باریکه غزه منتشر کرد.

وی در این گزارش با اشاره به افزایش خصومت‌ها در فلسطین اشغالی تاکید کرد که اخراج قریب‌الوقوع فلسطینیان از محله شیخ جراح و استقرار نظامیان اسرائیلی در مسجدالاقصی به تنش‌های اخیر دامن زد. نکته مهم دیگری که باشلت با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مکان‌های غیرنظامی در نوار غزه به آن تصریح کرد این بود که « اسرائیل ادعا می‌کند گروه‌های مسلح را در غزه بمباران کرده، اما حملات آن منجر به کشته و زخمی شدن غیرنظامیان شد. ما هیچ مدرکی دال بر استفاده از تأسیسات غیرنظامی تخریب‌شده در غزه توسط هر گروه شبه‌نظامی ندیده‌ایم».

بطلان بهانه تل‌آویو برای حمله به اماکن نظامی

در واقع این مقام ارشد حقوق بشری سازمان ملل علاوه بر تصریح به نقش اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در شعله ور کردن درگیری اخیر بین فلسطینی ها و صهیونیست ها یعنی ایجاد محدودیت های شدید برای تردد فلسطینی ها در مسجد الاقصی و تلاش برای اخراج آنان از قدس شرقی، پوچی و بطلان بهانه تل آویو برای حمله به منازل و اماکن غیرنظامی در باریکه غزه در جریان جنگ 12 روزه اخیر را آشکارا اعلام کرده است.

دامنه حملات هوایی رژیم صهیونیستی در جریان تهاجم اخیر این رژیم علیه غزه بسیار گسترده و بی سابقه بود و موجب بروز خرابی های زیاد و شهید و مجروح شدن شمار قابل توجهی از فلسطینی ها به ویژه زنان و کودکان شد .«احمد ابوزهری» کارشناس مسائل سیاس می گوید: اسرائیل با هدف قرار دادن نوار غزه و همه مراکز غیرنظامی از جمله مدارس، مساجد، برج‌های مسکونی و مراکز دولتی، جنگی فراگیر علیه فلسطینیان به راه انداخت و این اقدامات واکنش گسترده مقاومت و ملت فلسطین را به دنبال داشت. سستی و بی پایگی توجیه مقامات صهیونیست در این زمینه با ادعای اینکه گروههای مقاومت فلسطینی به پنهان کردن نیروها و تجهیزات خود در اماکن غیر نظامی پرداخته اند، اکنون با تصریح به بی پایگی این بهانه از جانب باشلت کاملا آشکار شده است.

غزه بزرگترین زندان باز جهان

مساله دیگری که کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به آن تصریح کرده این است که باریکه غزه بزرگترین زندان فضای باز جهان است. در واقع اسرائیل نه فقط در سال های اخیر اقدام به حملات وحشیانه علیه باریکه غزه و کشتار فلسطینی ها و نابودی زیرساخت ها و منازل آنها کرده بلکه از سال 2007 تاکنون این منطقه پرجمعیت فلسطینی را تحت محاصره همه جانبه قرار داده است. این اقدام اسرائیل مصداق آشکار جنایت علیه بشریت است.

تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر علیه اسرائیل

پس از ارائه گزارش میشل باشلت، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با تشکیل کمیته تحقیقات درباره جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین موافقت کرد. پیش نویس قطعنامه تشکیل این کمیته تحقیقاتی، با 24 رای موافق، 9 رای مخالف و 19 رای ممتنع در شورای حقوق بشر به تصویب رسید.

به نظر می رسد با تشکیل و فعالیت این کمیته تحقیقاتی ابعاد مختلف اقدامات جنایتکارانه اسرائیل علیه فلسطینی ها در مناطق مختلف فلسطین اشغالی بیش از پیش آشکار شده و موجب رسوایی هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن به ویژه آمریکا شود که همواره و بدون قید و شرط از اسرائیل حمایت کرده اند. ضمن اینکه نتایج این تحقیقات، بی پایگی ادعاها و بهانه های اسرائیل به منظور توجیه حملات جنایتکارانه خود علیه فلسطینی ها را نشان خواهد داد.

موضع واحد جهانی علیه اسرائیل که در قالب تصویب تشکیل کمیته تحقیقات درباره جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین نمود پیدا کرده موجب خشم تل آویو شده است. «گیلعاد اردان» سفیررژیم صهیونیستی در سازمان ملل تصویب این قطعنامه را محکوم و شورای حقوق بشرسازمان ملل را نهادی ضد یهودی توصیف کرد. وی مدعی شد نتایج این «قطعنامه یک‌جانبه و ضد یهودی» از پیش تعیین شده است و مشروعیت بخشیدن به جنبش حماس را دنبال می‌کند.

با این همه، این اتهامات و به ویژه استفاده ابزاری تل آویو و واشنگتن از مساله یهود ستیزی دیگر کهنه و تکراری شده و مردم جهان اکنون با توجه به اخبار و گزارش های رسانه ها و فضای مجازی از جنایات گسترده اسرائیل علیه فلسطینی ها آگاه شده و لذا اسرائیل دیگر قادر به مظلوم نمایی و قربانی جلوه دادن خود نیست./ 114

نویسنده: سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

رای مثبت شورای حقوق بشر سازمان ملل به تشکیل کمیته تحقیقات برای بررسی صهیونیست ها

درخواست 63 کشور برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی در شورای حقوق بشر