ایران پرس: در حالی که آمریکا برای توجیه حمله به افغانستان مدعی دفاع از مردم این کشور در برابر تروریسم بوده است، اما وزارت دفاع آمریکا نشان داد که جان مردم افغان برای واشنگتن هیچ اهمیتی ندارد.

جان کربی سخنگوی پنتاگون شامگاه دوشنبه با توجیه حمله پهپادی به خانه ای در کابل که منجر به کشته‌شدن 10 غیرنظامی افغان شد، گفت پنتاگون برنامه‌ای برای اعزام بازرس جهت تحقیق در این‌باره ندارد.

کربی با توجیه دوباره حمله پهپادی به اطراف فرودگاه کابل، ادعا کرد: «آن حمله برای جلوگیری از وقوع حمله قریب‌الوقوع به فرودگاه انجام شد».

توجیهات سخنگوی پنتاگون نشان می دهد که آمریکا هیچ گونه قصدی برای روشن کردن ابعاد گفته نشده حمله پهپادی در کابل ندارد.

پس از حمله انتحاری داعش در نزدیکی فرودگاه کابل در 26 اوت که منجر به کشته شدن 13 نظامی آمریکایی شد، جو بایدن رئیس جمهور این کشور در واکنشی انفعالی قول داد که واشنگتن با تعقیب عناصر داعشی از آنها انتقام خواهد گرفت.

لذا پنتاگون با عجله در تدارک حملات انتقامی به داعش در افغانستان برآمده و بدون شناسایی صحیح و دقیق اهداف، مبادرت به حمله پهپادی در29 اوت در نزدیکی فرودگاه کابل کرد هر چند در گزارش های مربوط به این حمله، پنتاگون ادعا کرد که دو عضو داعش کشته شده اند، اما بعدا شبکه های خبری آمریکا از جمله سی ان ان و فاکس نیوز  اعلام کردند که در این حمله یک منزل مسکونی مورد هدف قرار گرفته  وساکنان آن از جمله 7 کودک کشته شده اند.  

در مرحله بعد نیویورک تایمز در 10 سپتامبر نوشت که تحقیقات این روزنامه نشان داده که برخلاف ادعای دولت بایدن در حمله پهپادی در کابل که به کشتن غیرنظامیان منجر شد، هیچ بمبی مربوط به داعش وجود نداشته است.

این روزنامه با بررسی تصاویر دوربین‌های نظارتی و گفت‌ وگو با کارشناسان نوشت "زماری احمدی Zemari Ahmadi " کارمند یک گروه امدادرسان آمریکایی از سوی نیروهای آمریکایی به جای یک تروریست داعشی اشتباه گرفته شده و  خودروی وی در کنارمنزلش مورد حمله قرار گرفت. این روزنامه به نقل از همکاران احمدی گزارش کرد که آنچه ارتش آمریکا به عنوان فعالیت های مشکوک از سوی وی قلمداد کرد در واقع فعالیت های روزمره احمدی بوده است. در آن حمله 10 عضو خانواده احمدی از جمله 7 کودک کشته شدند.

پس از افشای دروغ بزرگ پنتاگون درباره کشته شدن داعشی ها و اینکه عملا این غیر نظامیان افغان بوده اند که در این حمله پهپادی هدف قرار گرفته اند، واشنگتن در صدد توجیهات دیگری در این زمینه برآمد.

ژنرال "مارک میلی"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به جای عذرخواهی از کشتار غیر نظامیان افغان، در توجیه حمله پهپادی در کابل مدعی شده که در اجرای این حمله رویه‌ها به درستی پیروی شدند و آن را یک "حمله درست" خواند.

"جنیفر ساکی" سخنگوی کاخ سفید نیز مدعی شد که انفجار در خودرویی که با پهپاد هدف حمله قرار گرفت باعث بروز ویرانی گسترده در منطقه محل انفجار شد.

این توجیهات غیرمنطقی بیش از پیش ماهیت ضد انسانی اقدامات پنتاگون در حملات پهپادی علیه غیر نظامیان را نشان می دهد. قبل از این نیز آمریکا در جریان حملات پهپادی بارها بدون توجه به شناسایی دقیق اهداف مورد نظر ، حملات پهپادی علیه اهداف غیر نظامی در کشورهای افغانستان و پاکستان به ویژه نقاط مرزی این دوکشور نمود که تلفات بسیاری در میان غیر نظامیان را موجب شده است.

اکرم عارفی" کارشناس سیاسی افغان می گوید: از نظر نظامی آمریکا تخلفات غیرقابل انکاری در زمینه حقوق بشر و جنایت جنگی ‌بویژه در حملات هوایی و کشتار غیرنظامیان داشته است. واشنگتن برای توجیه این اقدامات جنایتکارانه از اصطلاح «خسارات جانبی Collateral damage » استفاده می کنند که به ادعای آنها عبارت از تلفات و خسارات غیرقابل اجتناب در حمله به اهداف است. در واقع آمریکا هیچ ارزشی برای جان انسان ها قائل نبوده و به یک عبارت ظاهر فریب، جنایات خود علیه مردم بی گناهی که قربانی حملات پهپادی می شوند را توجیه می کند.

 نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

112

 بیشتر بخوانید:

واکنش دیرهنگام بلینکن به سقوط سریع کابل / پیش‌بینی نمی‌کردیم کابل با این سرعت سقوط کند