ایران پرس: نیکاراگوئه به صورت رسمی از سازمان کشور‌های آمریکایی خارج شد.

در نامه‌ای از سوی «دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه خطاب به «لوییس آماگرو» دبیرکل «سازمان کشور‌های آمریکایی» Organization of American States، خروج قطعی و کناره گیری نیکاراگوئه از این سازمان منطقه ای قاره آمریکا اعلام شد.

مونکادا دراین باره گفت: "سازمان کشورهای آمریکایی که در ابتدا با عنوان حمایت از کشورهای آمریکای لاتین تشکیل شده بود، به ابزاری در دستان واشنگتن برای مداخله‌جویی در کشورهای منطقه تبدیل شده است."

ماده 143 منشور سازمان کشور‌های آمریکایی به کشورهای عضو امکان می‌دهد در پایان روندی دو ساله، از این سازمان خارج شوند. در این مدت آن کشور باید به تعهداتش به این سازمان عمل کند.

اقدام نیکاراگوئه در خروج از سازمان کشورهای آمریکایی که فراگیرترین سازمان منطقه ای در قاره آمریکا محسوب می شود، در واقع واکنش این کشور به هم نوایی این سازمان با آمریکا و مداخله جویی های آن در امور داخلی نیکارگوئه است.

سازمان کشورهای آمریکایی در سال‌های اخیر به ویژه در ضدیت با دولت ها و سران چپگرا و مترقی آمریکای لاتین مانند ونزوئلا و کوبا و نیز نیکاراگوئه همواره همکاری نزدیکی با آمریکا و اتحادیه اروپا داشته است.

مجمع عمومی سازمان کشورهای آمریکایی هفته قبل قطعنامه ای را در محکومیت انتخابات نیکاراگوئه صادر کرد و آن را غیر آزاد، فاقد شفافیت، غیر منصفانه و به دور از مشروعیت دموکراتیک قلمداد کرد. 25 کشور عضو به این قطعنامه رای مثبت، هفت کشور رای ممتنع و فقط نیکاراگوئه به آن رای منفی داد.

اقدامات مداخله جویانه آمریکا در نیکاراگوئه

کشور نیکاراگوئه واقع در آمریکای مرکزی در ماه های اخیر به شدت در معرض اقدامات مداخله جویانه و خصمانه آمریکا قرار داشته است. به ویژه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دوباره دانیل اورتگا با کسب بیش از 75 درصد آرا، واشنگتن اقدامات انتقام جویانه متعددی را علیه وی و مقامات این کشور اتخاذ کرده است.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا با بیان ادعاهای حقوق بشری علیه اورتگا و وزرایش، مدعی شد که اقدامات سرکوبگرانه دولت نیکاراگوئه و حامیانش، واشنگتن را به واکنش واداشته است. در این راستا دولت بایدن، ورود دانیل اورتگا، «روزاریو موریلو» همسر وی و شماری از وزرا و مسئولان نیکاراگوئه را به آمریکا ممنوع اعلام کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا نیز از اعمال تحریم علیه 9 تن از مقامات نیکاراگوئه و دفتر دادستان کل فدرال این کشور خبر داد. کاخ سفید پیش از این با انتشار بیانیه‌ ای اعلام کرده بود که جو بایدن قانون وضع تحریم علیه دولت نیکاراگوئه را تائید و امضای نهایی کرده است.

نام این قانون، «وادار کردن نیکاراگوئه به رعایت شروط ضروری برای اصلاحات انتخاباتی» عنوان شده که اخیراً در کنگره آمریکا به تصویب رسیده بود.

مساله مهم این است که سازمان کشورهای آمریکایی در همه این اقدامات همواره از مواضع واشنگتن حمایت و بر تشدید فشارها علیه دولت چپگرای نیکاراگوئه و رئیس جمهور آن تاکید کرده است. این مساله خشم مقامات نیکاراگوئه و واکنش های آنها را به دنبال داشته است.

«روزاریو موریلو» معاون رئیس جمهوری نیکاراگوئه که همسر دانیل اورتگا نیز هست، در این باره گفت: "ما احساس خوشحالی و غرور می‌ کنیم، زیرا امروز با انصراف از این سازمان غیر قابل قبول و جعلی که به هیچ وجه نماینده ما نیست، نمونه جدیدی از وضعیت خود را به عنوان یک ملت مستقل ارائه کرده ایم."

سازمان کشور‌های آمریکایی، سازمانی منطقه‌ ای است که در سال 1948 با «هدف تضمین همبستگی و همکاری بین دولت‌ های عضو» تأسیس شد، اما طی سال‌های اخیر این سازمان به ابزاری در راستای پیشبرد سیاست‌های آمریکا علیه کشورهای مترقی آمریکای لاتین تبدیل شده است.

مقر اصلی این سازمان در آمریکا قرار دارد. به همین دلیل چند سال قبل ونزوئلا و اکنون نیکاراگوئه از این سازمان خارج شده اند.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

تداوم مداخله گری‌های آمریکا در نیکاراگوئه

آمریکا دوباره نیکاراگوئه را تحریم کرد