جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که به دلیل ابتلای دوباره به بیماری کووید -۱۹ در قرنطینه به سر می برد، در سخنانی از کاخ سفید افزود: ایمن الظواهری سرکرده گروه القاعده را که موجب کشته شدن بسیاری از آمریکاییها در حملات مختلف شده بود، در افغانستان کشتیم.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پیش از سخنان بایدن، خبرگزاری رویترز در خبری به نقل از یک مقام ارشد آمریکا اعلام کرد؛ سازمان اطلاعات مرکزی «سیا» یک هدف مهم القاعده را در افغانستان با پهپاد مورد حمله قرار داده و جو بایدن تا ساعاتی دیگر در این خصوص سخنرانی خواهد کرد.
اَیمن الظواهری دومین و آخرین سرکرده شبکه القاعده که بایدن کشته شدن او را در جریان حمله پهپادی تایید کرد، در سال ۲۰۱۱ جانشین اسامه بن لادن شده بود.
رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه الظواهری در برنامه ریزی حمله ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نقش داشت، گفت: برای چندین دهه او مغز متفکر حملات به آمریکاییها بود.
رئیس جمهوری آمریکا توضیح داد که جامعه اطلاعاتی آمریکا الظواهری را که به مرکز شهر کابل در افغانستان منتقل شده بود، در اوایل سال جاری شناسایی کرد.
بایدن با بیان این که اجازه حمله دقیق برای حذف الظواهری را داده است، مدعی شد به هیچ یک از اعضای خانواده الظواهری و غیرنظامیان آسیبی وارد نشده است.
رئیس جمهوری آمریکا که کشورش دو دهه موجب اشغال و خشونت و خونریزی در افغانستان به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی شده و سرانجام بسیار آشفته و پر هرج و مرج از این کشور خارج شد، ادعا کرد: دیگر هرگز اجازه نخواهیم داد افغانستان به پناهگاه تروریستها تبدیل شود.
ایمن الظواهری که بود؟
«ایمن محمد ربیع مصطفی عبدالکریم الظواهری» در سال ۱۹۵۱ در شهر المعادی در نزدیکی قاهره زاده شد.
پدر ایمن الظواهری محمد ربیع الظواهری، استاد داروسازی در دانشکده پزشکی، دانشگاه عین شمس بود که در سال ۱۹۹۵ درگذشت.
برادر او محمد ربیح الظواهری ملقب به ابو ایمن المصری است و از رهبران القاعده است، برادر کوچکتر او حسین الظواهری، مهندس برنامه ریزی و خواهرش هبه الظواهری که استاد انکولوژی در انستیتوی ملی سرطان در دانشگاه قاهره است.
ایمن الظواهری که یک پزشک بود، در اواخر دهه شصت میلادی قبل از پیوستن به دانشکده پزشکی که در سال ۱۹۷۵ از آن فارغ التحصیل شد، به سازمان الجهاد پیوست.
او در سال ۱۹۸۱ به اتهام داشتن انبار اسلحه غیرقانونی در مصر بازداشت و به سه سال زندان محکوم و در سال ۱۹۸۵ از زندان آزاد شد. در نیمه دوم دهه هشتاد به افغانستان رفت در آنجا با بن لادن آشنا شده و به القاعده پیوست.
او پیش از کشته شدن بن لادن، به عنوان نفر دوم شبکه القاعده بوده و گفته می شود در جریان بمب گذاریهای ۷ اوت ۱۹۹۸ در سفارتخانههای آمریکا در دارالسلام (تانزانیا) و نایروبی (کنیا)، حمله به کشتی جنگی یواساس کول، حملهٔ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون نقش موثر داشته و تحت تعقیب بینالمللی قرار داشت.
ایمن الظواهری مطابق قطعنامه ۱۲۶۷ شورای امنیت سازمان ملل به دلیل آنچه که عضویت مؤثر گروه القاعده نامیده شد، در فهرست سیاه و تحریم شده بود.
همچنین وزارت امور خارجه آمریکا ۲۵ میلیون دلار جایزه نقدی را برای اطلاعاتی که به دستگیری یا کشته شدن او منجر شود، اختصاص داده بود.