هنگامی که فضاپیمای «دارت» (DART) سازمان فضایی «ناسا» با یک سیارک برخورد کرد، ماهواره کوچکی از دور نظاره‌گر بود و اکنون اولین تصاویر را ارسال کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سازمان فضایی ناسا روز دوشنبه ۲۶ سپتامبر فضاپیمای موسوم به «آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه» (DART) را به یک سیارک به طول ۱۶۰ متر کوبید. هدف از این آزمایش تغییر مسیر حرکت این سیارک بود تا در آینده بتوان از این طریق از احتمال برخورد سیارک‌ها به زمین جلوگیری کرد.

در این آزمایش یک ماهواره ۵۰۰ کیلوگرمی به سیارک «دیمورفوس» (Dimorphos) اصابت کرد. درس‌های آموخته شده از این آزمایش در آینده می‌تواند به دانشمندان برای جلوگیری از اصابت سیارک‌ها به زمین کمک کند.

اکنون ماهواره موسوم به LICIACube تصاویری را که از این رویداد گرفته، به زمین ارسال کرده است. این تصاویر مشخص می‌کند که برخورد تا چه حدی موثر بوده و آیا مدار حرکت سیارک تغییر کرده است یا خیر. دانشمندان هنوز این تصاویر را تحلیل نکرده‌اند، اما این تصاویر در نهایت اطلاعاتی درباره وضعیت سیارک بعد از برخورد در اختیار آنها خواهد گذاشت.

این آزمایش مانند کوبیدن چیزی با چوب بیس‌بال است و این اطلاعات مشخص خواهد کرد که ماموریت‌های آینده چگونه قادر خواهند بود از زمین در برابر هرگونه سیارک خطرناک بالقوه محافظت کند.

سیارک دیمورفوس تهدیدی برای زمین ایجاد نمی کند و قرار نیست به سوی زمین حرکت کند. این سیارک با قطر ۱۶۰ متر، در واقع قمر سیارکی یک سیارک بزرگتر است و به دور سیارک بزرگتر به نام دیدیموس با قطر ۷۸۰ متر گردش می کند. 

اگر چه محاسبات دانشمندان، دست‌کم بر اساس شبیه‌سازی‌ها و روی کاغذ نشان می‌دهد مدار حرکت این سیارک بر اثر این ضربه تغییر خواهد کرد، اما دانشمندان تا زمانی که فرضیه‌ها و پیش‌بینی‌ها و مدل‌های خود را در عمل آزمایش نکنند، نمی‌توانند از کارآمدی آن مطمئن باشند.

112