ایران پرس: مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای با اکثریت آراء، چند دهه تحریم‌های آمریکا ضد کوبا را محکوم کرد.این قطعنامه با ۱۸۵ رای موافق در برابر ۲ رای مخالف آمریکا و رژیم صهیونیستی به تصویب رسید.

"برونو رودریگز" وزیر امور خارجه کوبا قبل از رای گیری گفت: تحریم‌های اقتصادی آمریکا اقدامی عمدی برای جنگ اقتصادی به منظور از بین بردن توان دولت برای رفع نیاز‌های مردم، فروپاشی اقتصادی و ایجاد شرایط حکومت ناپذیری است. دولت بایدن همچنان سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ را ادامه می‌دهد.

آمریکا بیش از شش دهه است که کوبا را به بهانه‌های واهی تحت شدیدترین تحریم ها قرار داده است. نخستین تحریم های اقتصادی واشنگتن علیه هاوانا، در فوریه ۱۹۶۲ با امضای جان اف. کندی رئیس جمهور وقت آمریکا اجرا شد.

"میگوئل دیاز کانل" رئیس جمهور کوبا اقدامات آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با اعمال تحریم ها و اکنون در دوره ریاست جمهوری جو بایدن با حمایت از ناآرامی های داخلی در کوبا را گامی برای نابود ساختن انقلاب کوبا دانسته و آن را محکوم کرده است. دیاز کانل همزمان با برگزاری مراسم مردمی در نقاط مختلف کوبا علیه تحریم های اقتصادی تجاری آمریکا، در صفحه توئیتر خود نوشت: ۶۰ سال مقاومت را سپری کردیم و از مطالبه خود برای پایان دادن به این سیاست وحشتناک و منسوخ خسته نمی شویم. دولت هاوانا ، آمریکا  را عامل تشدید فشارهای اقتصادی با هدف فلج کردن اقتصاد کوبا و گسترش نارضایتی داخلی دراین کشور می داند و بارها در سازمان ملل این مساله را مطرح ساخته است.

در واقع کوبا بیش از 60 سال است که در مقابل اقدامات ضد انسانی و غیر قانونی واشنگتن به خوبی مقاومت کرده است. موضع خصمانه واشنگتن علیه هاوانا، با انتقاد نهادهای بین المللی مواجه شده است.سازمان ملل متحد، در چند دهه اخیر در قطعنامه‌های متعدد از آمریکا خواسته است به تحریم‌ و محاصره اقتصادی کوبا پایان دهد، اما آمریکا با بی توجهی کامل به این خواسته جهانی همواره بر تداوم فشارها علیه کوبا تاکید ورزیده است.

شماری از کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی در اوت 2020 با انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه شهروندان کوبا در بحبوحه همه گیری کرونا در این کشور تاکید کردند که این تحریم‌ها به بهانه حمایت از حقوق بشر، در واقع در حال کشتن مردم است و آن‌ها را از حقوق اساسی خود از جمله مراقبت‌های بهداشتی، تهیه مواد غذایی و زندگی محروم می‌کند.

 هدف واقعی آمریکا از تهدیدات بی سابقه و تشدید فشارهای مالی و اقتصادی علیه کوبا ، تضعیف هر چه بیشتر دولت چپگرای این کشور و در نهایت براندازی آن است. با این حال این سیاست واشنگتن با مخالفت ها و محکومیت های زیادی در سطح جهانی ونیز در آمریکای لاتین مواجه شده است. آمریکا در چارچوب دکترین مونرو که طبق آن آمریکای لاتین را حوزه نفوذ انحصاری خود تلقی می کند، همواره به دخالت در امور داخلی کشورهای این منطقه به ویژه کوبا پرداخته و تلاش مستمری برای براندازی و سرنگونی دولت  هاوانا صورت می دهد.

 این رویکرد نشانه ای از خوی استکباری و سلطه گرانه آمریکا محسوب می شود. با این حال سیاست ایالات متحده در قبال کوبا  با شکستی آشکار مواجه شده است.ضمن اینکه تصویب چندین قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت تحریم های ضد انسانی ایالات متحده علیه کوبا و درخواست برای لغو این تحریم ها که از حمایت قاطع کشورهای جهان برخوردار شده نشان می دهد که آمریکا در جامعه بین المللی در اقدام علیه کوبا منزوی شده و جز رژیم صهیونیستی به عنوان متحد استراتژیک خود، شریکی در تداوم رویکرد ضد بشری خود علیه کوبا ندارد.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

116

بیشتر بخوانید:

تحریم‌های آمریکا علیه کوبا مصداق نسل کشی

هاوانا: آمریکا عامل بی ثباتی در کوبا است