ایران پرس - گردهمایی مخالفان دولت وحدت ملی افغانستان در قندهار با صدور بیانیه ای ضمن تاکید بر تامین امنیت و برقراری صلح و ثبات در این کشور، به کار خود پایان داد.

شرکت کنندگان در این نشست از دولت افغانستان خواستند به جنگ و ناامنی در این کشور پایان دهند و انتخابات پارلمانی را در زمان تعیین شده (ژوئیه 2018) برگزار کند.

درقطعنامه پایانی نشست مخالفان دولت کابل آمده است، حکومت افغانستان نتوانست خواست‌ها و مطالبات مردم این کشور را برآورده کند و در تأمین امنیت و حفظ جان شهروندان ناکام بوده است.

تقلب‌های گسترده انتخاباتی، مشکلات اقتصادی، فساد اداری، دامن زدن به مسائل قومی، فقر، بیکاری، فرارسرمایه، گسترش مهاجرت‌ها و تامین رفاه اجتماعی از جمله مسائلی بود که در این نشست به آن اشاره شده است.

مردم افغانستان خواهان امنیت و صلح هستند

در این قطعنامه همچنین آمده است، مردم افغانستان خواهان امنیت و صلح هستند اما دولت کابل، گروه طالبان و جامعه جهانی هیچ برنامه مشخصی برای نهادینه کردن صلح عادلانه در این کشور ندارند.

گفته شده، «عطا محمد نور» استاندار بلخ و رئیس اجرایی جمعیت اسلامی همراه با «باتور دوستم» رئیس جنبش ملی اسلامی افغانستان با ممانعت دولت این کشور برای پرواز هواپیمایشان به قندهار مواجه شده و موفق نشدند در نشست قندهار، حضور یابند.

برگزاری نشست مخالفان دولت افغانستان در قندهار، با هدف همگرایی بیشتر گروههای رقیب دولت برای انتخابات آتی پارلمانی این کشور و نقد جریان حاکم برای به منظور تضعیف آن در انتخابات آینده انجام شد.

هسته اصلی جبهه مخالفان «محمداشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان را شورای ائتلاف نجات تشکیل می دهد که عطا محمد نور استانداربلخ، «محمد محقق» معاون رئیس اجرایی کابینه و ژنرال عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهوری این کشور سران این ائتلاف را تشکیل می دهند.

البته شورای ائتلاف نجات افغانستان به دلیل حضور برخی شخصیت های دولتی و حضور در جایگاه اپوزیسیون مورد انتقاد برخی محافل در این کشور قرار گرفته است.

«گل احمد مددزی» معاون اتحادیه حقوقدانان افغانستان گفته است، درست نیست که یک شخص هم در حکومت کار ‌کند و هم ناقد حکومت باشد، این به داستان ملا نصرالدین می‌ماند که بر شاخه درخت نشسته ولی تنه درخت را اره می‌کند.

شورای ائتلاف نجات افغانستان که در ماه های اخیر انتقادات تندی را علیه اشرف غنی مطرح کرده است، امید دارد که با برجسته سازی نقاظ ضعف دولت وحدت ملی، نامزدهای مورد حمایت این ائتلاف در انتخابات آتی با اقبال عمومی روبرو شده تا بتوانند کرسی های بیشتری را درپارلمان بدست آورند.

«زلمی استانکزی» استاد دانشگاه بغلان افغانستان گفته است، ائتلاف نجات افغانستان را می‌توان واکنشی به تک‌روی اشرف‌غنی تعبیر کرد و این ائتلاف برای پیروزی در انتخابات آینده تشکیل شده است.

تصریح قطعنامه پایانی نشست مخالفان دولت افغانستان در قندهار و تاکید بر فقدان راهبردی برای تامین امنیت، برقراری صلح و مبارزه موثر با خشونت و تروریسم از سوی دولت این کشور، مسائلی است که مطالبه جدی مردم افغانستان است که به گفته مخالفان هیچ یک از آنها تاکنون محقق نشده است.

اگرچه نقد دولت افغانستان همانند نقد عملکرد دولت در هر کشوری مسئله ای معمول و طبیعی در چارچوب روندهای دمکراتیک و از حقوق اپوزیسیون محسوب می شود، اما منتقدان شورای ائتلاف نجات افغانستان این گروه را به دلیل حضور همزمان در مناصب دولتی و اپوزیسیون دولت، خارج از قواعد بازی سیاسی در عرصه دموکراسی می دانند.

علیرغم وجود چنین انتقادهایی، اما شورای ائتلاف نجات افغانستان درصدد است با تکیه و بزرگنمایی بحران های موجود در این کشور که آنرا نتیجه عملکرد ضعیف دولت وحدت ملی ارزیابی می کنند، نظر مردم افغانستان به سوی خود جلب کرده تا درانتخابات آتی موقعیت بهتری در مقایسه با حامیان دولت پیدا کنند.115/111

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

انتقادها از دولت وحدت ملی افغانستان و آینده این دولت

جنگ فرسایشی در افغانستان و شرط طالبان برای گفتگو با دولت/تحلیل