ترکیه اقدام فرانسه در اعلام روز 24 آوریل به عنوان روز یادبود "نسل‌کشی ارامنه" در این کشور را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایران پرس، "ابراهیم کالین" سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه روز چهارشنبه با محکوم کردن این اقدام پاریس، تصریح کرد ادعای "نسل‌کشی ارامنه" یک دروغ سیاسی و مغایر با واقعیات تاریخی بوده و ادعای مکرون در این زمینه از نظر ترکیه مردود است. 

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه تصریح کرد، رئیس جمهور فرانسه برای گریز از بحران کنونی در کشورش، وقایع تاریخی را سیاسی می‌کند اما باید بداند تبدیل درد و رنج مردم به ابزار سیاسی برای رقابت، جرم اخلاقی محسوب می شود. 

کالین تاکید کردترکیه اجازه نخواهد داد با لکه‌دار کردن تاریخ،‌ کینه‌توزی، تنفر و دشمنی رواج یابد و هیچ‌کس نیز نمی‌تواند ترکیه را به جنایتی که مرتکب نشده است، متهم کند. 

وی با اشاره به اینکه استفاده سیاسی از یک تراژدی، ‌جنایت سیاسی و اخلاقی به شمار می‌رود، گفت:‌ ترکیه از تلاش‌هایی که برای توضیح وقایع تاریخی حسن نیت دارند،‌ حمایت می‌کند.

کالین افزود، امکان استفاده از عنوان "نسل‌کشی جمعی" در حوادث سال 1915 وجود ندارد بلکه باید هر دو طرف آن را تراژدی خوانده و این پرونده را به دور از درگیری‌های سیاسی و حل موضوع از طریق "حافظه منصفانه" بررسی کنند.

وی افزود ترکیه همچنین پیشنهاد می‌کند که در آرشیو کشورهای دیگر درباره وقایع سال 1915 نیز تحقیق و کمیته تاریخ مشترک با حضور مورخان ترک و ارمنی و کارشناسان بین‌المللی تشکیل شود.

"امانوئل مکرون" رئیس‌ جمهور فرانسه روز سه شنبه در یک مراسم شام در شورای هماهنگی سازمان‌های ارمنی در فرانسه، روز 24 آوریل را به عنوان روز یادبود "نسل کشی ارامنه" در این کشور اعلام کرد.

مکرون تصریح کرد فرانسه در میان نخستین کشور‌هایی بوده  که «تعقیب توام با قتل ارامنه در امپراطوری عثمانی» را محکوم کرده است.

فرانسه در سال 2001 ، کشتار ارامنه را به عنوان "نسل کشی" به رسمیت شناخت.

تاکنون بیش از 20 کشور جهان و چند سازمان و نهاد بین المللی کشتار ارامنه در سال 1915 را به عنوان "نسل ‌کشی" به رسمیت شناخته اند.

ارمنی ها تاکنون تلاش فراوانی کرده اند، کشتار 1915 ارامنه در دوره امپراتوری عثمانی، در سطح بین الملی به رسمیت شناخته شود.

براساس برخی اسناد، نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار ارمنی در اواخر امپراطوری عثمانی در سال 1915 در ترکیه  قتل عام شدند.

ترکیه همواره عبارت "نسل کشی" را برای این کشتار رد می کند.

ترکیه قبول دارد که تعداد زیادی از ارامنه در زمان امپراطوری عثمانی طی جنگ جهانی اول در درگیری ها با ارتش عثمانی کشته شدند اما آمار مطرح شده توسط ارامنه و سازمان یافته بودن این وقایع را تکذیب می کند.117/118

بیشتر بخوانید:

24 آوریل، روز یادبود نسل کشی ارامنه در فرانسه