ایران پرس- رییس جمهوری چین گفت: با سیاست‌های زورگویانه و تهاجمی برخی ابرقدرتها ضد دیگر کشورها مخالف است.

«شی جین پینگ» در دیدار افسران دریایی خارجی شرکت کننده در آیین هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی چین در بندر «چینگدائو» در شرق این کشور افزود: کشورها نباید با استفاده از ابزار زور، دیگران را تهدید کنند.

رییس جمهوری چین تاکید کرد: همه کشورها باید به بهبود ساز و کارهای ارتباطی در مواقع بحران، تقویت همکاری های امنیتی منطقه ای و همچنین تضمین حل اختلافات مربوط  به دریاها پایبند باشند.

وی تصریح کرد" امنیت و آرامش دریا با امنیت و منافع کشورهای جهان ارتباط دارد و تامین امنیت دریاها به دفاع مشترک نیاز دارد.

سخنان رییس جمهوری چین درانتقاد ازسیاست های زورگویانه و قلدرمابانه آمریکا در مواجهه به دیگر کشورها به سیاست های مداخله جویانه توام با قلدری کاخ سفید در دریای چین جنوبی اشاره دارد.

سیاست های زورگویانه آمریکا در عرصه روابط بین الملل به خصوص از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا شتاب بیشتری یافته است.

خروج یکجانبه از برجام به عنوان یک توافق بین المللی که از حمایت قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و قدرت های بزرگ برخوردار بود که تنها در چارچوب رویکرد زیاده خواهانه واشنگتن انجام شد؛ بزرگترین مصداق از سیاست زورگویانه آمریکا در عرصه بین المللی است که مورد سرزنش جامعه جهانی قرار گرفت.

دخالت در امور داخلی ونزوئلا و تلاش برای سرنگونی دولت قانونی و منتخب «نیکلاس مادورو» در این کشور و حتی تهدید به حمله نظامی برای استقرار حکومت دست نشانده در کاراکاس و همچنین به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان که ناقض قطعنامه های سازمان ملل در این زمینه است از دیگر مصادیق  تشدید سیاست زور و قلدری آمریکا در عرصه بین المللی است که موجب نگرانی و اعتراض جامعه جهانی به سیاست های افراط گرایانه ترامپ شده است.

خروج از توافقنامه های بین المللی همانند نفتا، ترانس پاسیفیک و توافقنامه آب و هوایی پاریس از دیگر جلوه های سیاست زورمدارانه آمریکا برای تحمیل برنامه های مورد درخواست خود به دیگر کشورها است.

البته ابزار تحریم های ظالمانه علیه دیگر کشورها به خصوص ایران که بیشترین آسیب را به مردم در کشورهای تحریم شده وارد میکند نیز بخش دیگری از رویه نامعقول اعمال زور در مقابله با کشورها و دولتهای مستقل است که حاضر به تبعیت از سیاست های کاخ سفید نیستند.

البته این سیاست های زورگویانه آمریکا موجب شده تا کشورهای مخالف بهم نزدیکتر شده و دستکم نوعی اجماع گفتمانی در تقابل با این رویه خطرناک کاخ سفید در عرصه بین المللی پدیدار بشود.

«رودرونیل گوش» معاون سردبیر روزنامه انگلیسی زبان هند به نام «تامیز او ایندیا» می گوید: "زمان آن فرا رسیده است جامعه بین المللی با اتخاذ سیاست های واحد در برابر زورگویی آشکار آمریکا بپا خیزد."

به نظرمی‌رسد موضع چین و روسیه در کنار دیگر کشورهای مخالف زورگویی آمریکا می تواند چالش افزایش نفرت از سیاست های این کشور را برای مقامات کاخ سفید تشدید کند.

نویسنده:محمدرضا عسگری

138/116

بیشتربخوانید:

مقاومت چین در برابر خواسته‌های آمریکا در سازمان تجارت جهانی

مخالفت چین با اعمال تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران