پنجمین نشست سران کنفرانس «تعامل و اقدامات اعتمادساز آسیا (سیکا)» با حضور سران 12 کشور عضو و نمایندگان عالیرتبه 15 کشور دیگر، روز شنبه 15 ژوئن به میزبانی تاجیکستان در دوشنبه برگزار شد.

به گزارش ایران پرس، در حال حاضر، سیکا 27 عضو دارد که در برگیرنده 8 کشور عضو ناظر و پنج سازمان‌ بین المللی همچون سازمان ملل، سازمان امنیت و همکاری اروپا و اتحادیه عرب است.

در نشست دوشنبه که با عنوان «چشم انداز مشترک برای منطقه ای امن و مرفه» تدارک دیده شده است، موضوعات منطقه ای و بین المللی بررسی شد.

برگزاری نشست سیکا در شرایطی که آمریکا، تحریم ها و فشارها علیه ایران، روسیه و برخی دیگر از کشورهای آسیایی را افزایش داده، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

جامعه جهانی و بویژه غرب آسیا در چند دهه اخیر با چالش‌های فراوان و بی‌سابقه‌ای روبه‌ رو شده است که بخش مهمی ازاین چالش ها ریشه در رویکرد های یک‌جانبه‌ آمریکا دارد.

اعمال تحریم های اقتصادی از سوی امریکا علیه دیگر کشورها که در چارچوب جنگ اقتصادی و اعمال فشار، برای تسلیم کشورهای رقیب ومخالف آمریکا صورت می گیرد به مثابه نقض آشکار حقوق بین المللی وحقوق بشر است.  

«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنانی در این نشست تصریح کرد: به دلیل حساسیت شرایط کنونی، شایسته است کشورهای عضوِ سیکا با اتخاذ سیاست‌های هوشمندانه، روند چندجانبه‌گرایی را تقویت و با یکجانبه‌گرایی مقابله کنند.

روحانی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و از سرگیری تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه علیه ایران گفت: ایران به صورت یک طرفه نمی‌تواند تنها طرف متعهد به برجام باقی بماند و سایر کشورها نیز لازم است سهم خود را برای حفظ این توافق مهم بپردازند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه نیز در پنجمین نشست سیکا اعلام کرد: مسکو بر این باور است که ادامه اجرای توافق هسته‌ای برجام ، راه حل بحران این توافق است.

جمهوری اسلامی ایران در جهت ایفای نقش سازنده خود در حمایت از چندجانبه‌گرایی، تلاش کرده است با اعمال دیپلماسی فعال، یک جبهه مقاوم در مقابل یک‌جانبه‌گرایی آمریکا ایجاد نماید. طبعا همکاری کشورهای مستقل با یکدیگر می تواند قدرت آن ها را برای مقابله با جریان یکجانبه گرایی که به زیان منافع ملی همه کشورهاست افزایش داده و موجب گسترش همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی گردد.

116

بیشتر بخوانید:

پایان نشست سیکا در تاجیکستان

نشست سیکا در تاجیکستان/تحلیل